21.04.2010. / 12:42

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Grčki sindikalisti blokirali trajekte, štrajkovi se nastavljaju

Ljutiti i uporni, grčki sindikalisti ne odustaju od borbe protiv grčke Vlade i njenih recesijskih mjera, organizirajući tako još jedan štrajk u nizu.

Štrajkaši prosvjeduju protiv vladinih mjera štednje.Štrajkaši prosvjeduju protiv vladinih mjera štednje.Grčka vlada je pod velikim pritiskom tržišta i Europske unije da provede mjere za smanjenje proračunskog manjka, koje uključuju smanjenje plaća javnih službenika, povećanje poreza i zamrzavanje mirovina, no pritom je suočena s otporom sindikalaca.

Nekoliko sektora započelo je štrajk u Grčkoj protiv politike štednje nametnute radi smanjivanja ogromnog grčkog javnog deficita, izazvavši probleme u sektorima pravosuđa, javnih bolnica i u luci Pirej.

Sindikati mehaničara i lučkih radnika bliskih Komunističkom radničkom pokretu blokirali su tijekom jutra trajekte, što je izazvalo incidente s putnicima, objavila je nacionalna novinska agencija ANA.

Štrajkaši prosvjeduju protiv vladinih mjera štednje. Njihov štrajk proglašen je nezakonitim, ali su sindikalisti, uz potporu komunista, održali prosvjed s manjim skupinama štrajkaša.

Inače, sindikalisti su i prije već najavljivali ovaj štrajk, za kojeg se znalo da će se održati u ožujku ili rujnu. Sindikat radnika u privatnom sektoru GSEE i njegov sestrinski sindikat djelatnika u javnom sektoru ADEDY, pozvali su radnike na štrajk te na mirna okupljanja. GSEE i ADEDY zajedno predstavljaju polovicu od oko 5 milijuna grčkih radnika.

Pravosudni djelatnici započeli su 48-satni štrajk zahtijevajući zapošljavanje i povišenje plaća. Liječnici u javnim bolnicama Atene i Pireja također su počeli 48-satni štrajk prosvjedujući protiv smanjenja državnih subvencija za 20 do 30 posto.

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika