21.04.2010. / 16:12

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Video: 37 ozlijeđenih u sukobima branitelja i policije u Sarajevu

Po dostupnim podatcima predsjednik vlade Federacije BiH Mustafa Mujezinović, čije su obraćanje prosvjednici tražili, nije se pojavio jer je tijekom dana smješten u bolnicu zbog tegoba s tlakom

Neredi na sarajevskim ulicama (Foto: screenshot youtube)Neredi na sarajevskim ulicama (Foto: screenshot youtube)Prema riječima glasnogovornice KC u Sarajevu Biljane Jandrić u sukobima razvojačenih branitelja i policije ozlijeđeno je 37 osoba koje su zbrinute u Kliničkom centru Sveučilišta u Sarajevu.

Prosvjednici su se uglavnom javljali zbog boli u očima izazvanih suzavcem koji je upotrijebila policija, dok je jedan pacijent slomio prst držeći se za ogradu. Nitko od pacijenata nije životno ugrožen i svi će biti pušteni na kućno liječenje iako se u početku čak nagađalo da ima i mrtvih.

Više tisuća razvojačenih branitelja te članova njihovih obitelji oko 12 sati okupilo se pred sjedištem federalne vlade kako bi prosvjedovali zbog najavljenih smanjenja primanja koja im se osiguravaju iz federalnog proračuna.

Prosvjednici su odmah srušili dio zaštitne ograde što ju je oko sjedišta vlade postavila policija te su se počeli naguravati s policajcima. Nakon toga stanje se privremeno smirilo, no pošto se nitko od vladinih predstavnika nije obratio prosvjednicima, sukob se ponovno zaoštrio pa su bivši pripadnici Armije BiH kamenjem zasuli policiju te polomili prozore na vladinoj zgradi.

Policija je nakon toga uporabila silu kako bi prosvjednike spriječila da upadnu u vladinu zgradu, a pritom je upotrijebljen i suzavac.

Po dostupnim podatcima predsjednik vlade Federacije BiH Mustafa Mujezinović, čije su obraćanje prosvjednici tražili, nije se pojavio jer je tijekom dana smješten u bolnicu zbog tegoba s tlakom.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika