22.04.2010. / 09:15

Autor: Hina

Katastrofa u Kini: Traganje za preživjelima nakon potresa otežava snijeg

Iako su izgledi za pronalaženjem preživjelih bili slabi, osam dana nakon potresa, potraga se nastavlja ali je dodatno otežana snježnim padalinama

Procjenjuje se da će broj mrtvih premašiti 3000Procjenjuje se da će broj mrtvih premašiti 3000Snježne padaline otežavale su u četvrtak potragu za preživjelima u potresu u kojem su prošlog tjedna na sjeverozapadu Kine, po najnovijim podacima, poginule 2183 osobe a 84 ih je nestalo, objavila je u četvrtak agencija Nova Kina.

Broj mrtvih u pokrajini Qinghai znatno je porastao. Prethodni privremeni podaci o potresu na tibetanskoj visoravni govorili su o 2064 mrtvih i 175 nestale osobe.

U potresu jačine 6,9 bilo je i 12.135 ozlijeđenih od čega više od 1000 teško, dodala je službena agencija.

Potres je pogodio prefekturu Yushu u kojoj većinom žive članovi tibetanske etničke skupine.

Iako su izgledi za pronalaženjem preživjelih bili slabi u četvrtak, osam dana nakon potresa, potraga se nastavlja ali je dodatno otežana snježnim padalinama.

U četvrtak ujutro snijeg je počeo padati nad Jieguom, gradom u blizini epicentra potresa, popraćen jakim vjetrom, komplicirajući potragu i upućivanje pomoći i otežavajući stanje preživjelih, posebice njih 100.000 bez krova nad glavom koji kampiraju pod šatorima već osam dana.

Snijeg mi mogao padati do subote u toj zoni na 4000 metara visine.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika