25.04.2010. / 14:18

Autor: Martina Čizmić

Video: Od zabave do posla: Na Facebooku moguće obrađivati i dokumente u Officeu

Da Facebook nije samo 'gubitak vremena', kao što se to u posljednje vrijeme spominje pokazuje nova opcija koja dolazi iz Microsoftovog FUSE-a - Future Social Experiences

Docs for Facebook temelje se na MS Office Web AppsimaDocs for Facebook temelje se na MS Office Web AppsimaFacebook je postao više od društvene mreže. Studentski projekt koji je u prvom planu trebao spajati ljude koji su zajedno studirali ili pohađali školu, prerastao je okvire lokalnog i postao globalni fenomen.

Neke je čak i stajao posla, jer su previše vremena provodili družeći se i igrajući sa svojim virtualnim prijateljima diljem svijeta. No, da Facebook nije samo 'gubitak vremena', kao što se to u posljednje vrijeme spominje pokazuje nova opcija koja dolazi iz Microsoftovog FUSE-a - Future Social Experiences.

Docs su nova aplikacija koja korisnicima Facebooka omogućuje pregledavanje, stvaranje i dijeljenje Microsoft Office dokumenata direktno na društvenoj mreži. Bez obzira gdje se u tom trenutku nalazili i na kojem računalu. Docs se temelji na Microsoft Office Web Appsima.

Korištenje je veoma jednostavno. Treba samo posjedovati Facebook račun i na njemu aktiviranu aplikaciju Docs. Nakon toga, korisničko sučelje veoma je slično samom Officeu 2010.

Dovoljno je kliknuti na novi dokument, ili učitati dokument koji je prethodno napravljen na nekom drugom računalu i poslati ga u virtualni svijet. Prijatelji će na svom Zidu među Novostima vidjeti što ste uploadali i moći će se priključiti razradi dokumenta.

Za sad, s obzirom na to da je aplikacija u beta verziji, ograničen je broj ljudi koji mogu raditi na jednom dokumentu, ali se planira njegovo širenje.

Pa neka sad vaš Šef kaže da previše vremena provodite na Facebooku. Uvijek mu možete reći da razrađujete strategiju sa kolegom iz drugog odjela.

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika