30.04.2010. / 12:52

Autor: Nacionalova redakcija

Feng shui savjetnik: Kako vratiti strast u spavaću sobu

Savjetnica za kinesku astrologiju i feng shui, Aleksandra Dorann, savjetuje kako u trenu uživati u intimnim trenucima s partnerom kao na početku veze

Probudite strastProbudite strastPrema kineskoj tradicionalnoj medicini, bubrezi su takozvana 'vrata života', organ odgovoran za životnu energiju osobe i za energiju stvaranja novog života. Utječu na cijeli urološko genitalni sustav, prema tome i na seksualnu aktivnost. Kinezi znaju da je od energetskog nivoa bubrega ovisna kvaliteta spolnog života, zato nastoje živjeti na način koji održava snažnu energiju bubrega.

Moderan način života godinama umara bubrege i smanjuje seksualnu snagu. Za dobru energiju bubrega važno je rano ustajati, prije sedam sati, i presudno je leći spavati nakon jedanaest navečer. Alkohol, opijati, snažni lijekovi, čak i velike količine kave smanjuju energiju bubrega, što se reprezentira kao kronična neispavanost, umor, depresivno raspoloženje i time smanjena želja za seksom. Pretjerana sportska ili fizička aktivnost bez odmora također troši energiju bubrega.

Pet elemenata

Prema teoriji pet elemenata svaku od životnih aktivnosti - emocije, okus, oblik, boje i sve što je oko nas - možemo poredati u jedan od pet elemenata, koji su Drvo, Vatra, Zemlja, Metal i Voda. U tijelu svaki od organa pripada jednom od elemenata.

Element kojem pripadaju bubrezi je Voda i stoga je za plodnost, reprodukciju te samu seksualnu aktivnost važan element Vode. Iz datuma rođenja svakoj osobi može se izračunati elementarna karta u kojoj se očita omjer pet elemenata između kojih treba biti balans da bi osoba bila zdrava, snažna i uspješna.

Detalje pročitajte u tiskanom izdanju Zdravog života

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika