30.04.2010. / 14:56

Autor: Hina

'Slučaj Hebrang' u Srbiji: Ministar zdravstva neće podnijeti ostavku

Nakon što se ovih dana doznalo da je ministar zbog zdravstvenih problema operiran u Njemačkoj, u srbijanskoj javnosti pojavile su se oštre reakcije po kojima je ministar time navodno pokazao sumnju u domaće zdravstvo

Ministar zdavstva Srbije Tomica MilosavljevićMinistar zdavstva Srbije Tomica MilosavljevićSrbijanski ministar zdravstva Tomica Milosavljević neće podnijeti ostavku unatoč spekulacijama javnosti da bi to mogao učiniti nakon prvosvibanjskih praznika zbog žestoke bure u javnosti koja se podigla nakon njegova odlaska na operaciju u inozemstvo, javljaju u petak srbijanski mediji pozivajući se na njegovu matičnu političku stranku, G17 plus.

Nakon što se ovih dana doznalo da je ministar zbog zdravstvenih problema operiran u Njemačkoj, u srbijanskoj javnosti pojavile su se oštre reakcije po kojima je ministar time navodno pokazao sumnju u domaće zdravstvo.

Kako prenosi B92, u stranci G17 plus navodi se da su netočne medijske spekulacije da će nakon praznika ministar podnijeti ostavku, a ministarstvo zdravstva u petak je objavilo da je ministar u četvrtak izišao iz bolnice i doputovao u Beograd te da se uspješno oporavlja i da će se vrlo brzo vratiti na posao.

Beogradski dnevnik "Press" objavio je, pozivajući se na dobro obaviještene zdravstvene krugove, kako će Milosavljević podnijeti ostavku neposredno poslije prvosvibanjskih praznika te da je to odlučio nakon žestokih kritika u javnosti zbog, kako se navodi, njegove skandalozne odluke da operira kičmu u Njemačkoj. Ministar je, dodaje se, prošlog četvrtka operirao diskus herniju (iskliznuće diska) u minhenskoj bolnici "Groshadern", a u Srbiju se vratio u četvrtak gdje je u beogradskoj zračnoj luci na pitanje novinara "Pressa" o tome hoće li podnijeti ostavku odgovorio šutnjom i odmahnuo rukom.

Prema pisanju tog lista, mnogobrojni političari, liječnici i stručnjaci te veliki dio javnosti osudili su postupak ministra zdravstva zbog odluke da se operira u inozemstvu, jer je time navodno uvrijedio sve medicinske stručnjake u Srbiji i poslao poruku građanima da srpsko zdravstvo nije dovoljno dobro da operira ministra.

Liječnici su izjavili da u Srbiji postoje i oprema i kadar za ovu "rutinsku operaciju" kičme, političari traže od ministra podnešenje ostavke zbog takve odluke, a premijer Mirko Cvetković najavio je da će razgovarati s Milosavljevićem čim se vrati iz bolnice, navodi se.

Postupak ministra je, kako se doznaje, branio dr. Vasa Antunović, neurokirurg Instituta za neurokirurgiju Kliničkog centra Srbije, koji je pregledao ministra. On je izjavio da je dobro što je Milosavljević operiran u Njemačkoj jer će oporavak biti mnogo kraći nego da je operiran u Srbiji.

Predsjednik G17 Plus Mlađan Dinkić izjavio je da podržava postupak svog ministra i da bi on učinio isto, piše "Press".

Vezane vijesti

Hebrang, Jandroković i Čobanković: Suđenje neće utjecati na izbore

Hebrang, Jandroković i Čobanković: Suđenje neće utjecati na izbore

Članovi predsjedništva HDZ-a Andrija Hebrang, Gordan Jandroković i Petar Čobanković danas su prije sjednice Predsjedništva stranke ocijenili da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika