03.05.2010. / 09:42

Autor: Nacionalova redakcija

Šarićeva 'lista za odstrijel': 30 milijuna eura za likvidaciju državnog vrha Srbije

Specijalno tužiteljstvo za borbu protiv organiziranog kriminala, BIA i MUP imaju i imena potencijalnih ubojica i o njima se vodi posebna istraga, nezavisna od procesa za trgovinu kokainom, financijske istrage i istrage koja se tiče pranja novca

Na Šarićevoj listi nalazi se i predsjednik Srbije Boris TadićNa Šarićevoj listi nalazi se i predsjednik Srbije Boris TadićOdbjegli crnogorski narko-bos Darko Šarić i članovi njegovog klana napravili su početkom godine pakleni plan za likvidaciju najviših državnih dužnosnika Srbije, operativaca policije i sigurnosnih službi. Kako saznaje Press, Šarićev klan je za seriju likvidacija i atentata spremio proračun od čak 30 milijuna eura.

Do ovih podataka došli su operativci srbijanske policije i sigurnosnih službi, poslije čega je pojačano osiguranje najistaknutijih državnih dužnosnika. Proračunom za likvidacije trebalo se financirati prikupljanje informacija o osobama koje rade na akciji "Balkanski ratnik", zatim zastrašivanje, pripreme, a na kraju i same likvidacije.

Prema srpskim sigurnosnim službama postojala su dva popisa onih koje treba maknuti. Na prvom su se nalazile osobe koje sudjeluju u akciji "Balkanski ratnik", dok su se na drugom popisu našli i srpski predsjednik Boris Tadić, specijalni tužitelj Miljko Radisavljević, ministrica pravde Snežana Malović te državni tajnik Slobodan Homen.

Prema Šarićevom planu atentate su trebali obaviti profesionalci, plaćene ubojice iz srpskog i crnogorskog podzemlja.

Specijalno tužiteljstvo za borbu protiv organiziranog kriminala, BIA i MUP imaju i imena potencijalnih ubojica i o njima se vodi posebna istraga, nezavisna od procesa za trgovinu kokainom, financijske istrage i istrage koja se tiče pranja novca.

Vezane vijesti

Nikolić susretom s Tadićem nastavio konzultacije

Nikolić susretom s Tadićem nastavio konzultacije

Konzultacije srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića s parlamentarnim strankama o formiranju nove srbijanske vlade nastavljene su u srijedu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika