04.05.2010. / 19:43

Autor: Martina Čizmić

Pahor pod pritiskom: Studenti prijete demonstracijama zbog reformi tržišta rada

Pahor je studentima uzvratio kako od reformi ne namjerava odustati i kako se ne boji najavljenih demonstracija

Borut PahorBorut PahorMjere za izlazak iz krize koje je slovenski premijer Borut Pahor predstavio početkom godine obuhvaćale su i oštre rezove i štednju u državi, slično kao i u drugim državama diljem svijeta. U načelu, svi su bili za te promjene ukoliko će to donijeti brži oporavak, smanjenje nezaposlenosti i pokretanje industrije koja je pod utjecajem krize usporila.

No, Pahorove su mjere razljutile studente koji ga optužuju da im onemogućava rad. Naime, do sada je poslodavcima u Sloveniji bilo jeftinije zaposliti studenta nego nezaposlenu osobu, jer za studenta nisu morali plaćati porez. Novim izmjenama zakona, plaćao bi se porez od gotovo 30 posto za rad preko student servisa, te bi se uvela kvota prema kojoj studenti mogu raditi samo 720 sati na godinu.

Zato su se studenti organizirali i zaprijetili prosvjedima, ukoliko Pahor i njegova vlada budu i dalje inzistirali na promjenama zakona. Pahor im je s druge strane uzvratio kako od reformi ne namjerava odustati i kako se ne boji najavljenih demonstracija.

Vezane vijesti

Vlada manipulira studentima

Vlada manipulira studentima

Plenum Filozofskog fakulteta danas je reagirao na izostanak odluke Vlade RH o subvencioniranju troškova 2. godine diplomskoga studija, koja je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika