07.05.2010. / 13:03

Autor: Nacionalova redakcija

m-Zaba: Do bankovnog računa u Zabi putem iPhonea

Zagrebačka banka trenutno bilježi više od 140.000 m-zaba korisnika koji se njome mogu služiti na preko 90% mobilnih uređaja prisutnih na tržištu

Korisnici svojim računima mogu pristupiti i putem iPhoneaKorisnici svojim računima mogu pristupiti i putem iPhoneaOd 30. travnja klijenti Zagrebačke banke mogu pristupati m-zabi za građane i poslovne subjekte i putem svojih iPhone uređaja. Zagrebačka banka je time postala prva u Hrvatskoj i na razini UniCredit grupe, ali i jedna od malobrojnih banaka u svijetu koja u svojoj ponudi ima aplikaciju mobilnog bankarstva za iPhone.

Navedeno prvo jedinstveno aplikativno rješenje za Hrvatsku razvijeno je u suradnji sa tvrtkom Asseco SEE Croatia, specijaliziranom na području mobilnog bankarstva koje se temelji na Javi i iPhone tehnologijama. Ovu je jedinstvenu uslugu na hrvatskom tržištu odobrio Apple.

Iako je mogućnost aplikacije m-zaba za korisnike iPhone dostupna od prošlog petka, u svega pet dana zabilježen je iznimno velik interes klijenata. Budući je m-zaba u potpunosti kompatibilna i za korištenje na iPadu-u, čija se prodaja na hrvatskom tržištu tek očekuje, vjerujemo da će interes klijenata za ovim rješenjm biti kontinuirano velik.

Navedenom aplikacijom mobilnog bankarstva za iPhone klijenti banke mogu u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu koristiti već postojeće usluge dostupne putem m-zabe te time upravljati svojim financijama i obavljati različite financijske transakcije, kao što su provjere stanja po računima, kreditima i karticama, zadavanje platnoprometnih naloga, usluga kupoprodaje deviza, trgovanje udjelima u investicijskim fondovima ZB Investa, kupovina GSM bonova i sl.

m-banking rješenje za iPhone, kao i svako drugo rješenje za sve telefone koji podržavaju J2ME platformu, a na kojem se temelji m-zaba, potpuno je sigurno. Nemoguće je pristupiti financijskim podacima i funkcionalnosti m-zabe bez PIN-a. PIN broj poznat je samo korisniku, a u slučaju krađe ili gubitka telefona, ne može se zloupotrijebiti.

"Sigurnost, jednostavnost korištenja te praktičnost upotrebe u svim prilikama, neovisno o mjestu i trenutku u kojem klijent obavlja bankovnu transakciju, ključni su elementi zahvaljujući kojima je m-zaba iznimno dobro prihvaćena od strane klijenata Zagrebačke banke. Zahvaljujući dogogodišnjoj suradnji s tvrtkom Asseco SEE Croatia i njihovom iskustvu u financijskom sektoru, bili smo sigurni da će i razvoj aplikacija za iPhone uređaje takđer rezultirati odličnom uslugom, prilagođenom potrebama i navikama naših korisnika, koja će se u potpunosti integrirati s postojećom uslugom Internet bankarstva e-zaba, te tako ponuditi napredne i vizualno atraktivne funkcionalnosti koje će naše klijente učiniti potpuno mobilnima", izjavio je ovom prigodom Ivo Jelinović, direktor upravljanja i razvoja kanalima u Zagrebačkoj banci.

„Mobilno bankarstvo je najjednostavniji i najbrži način upravljanja financijama. Zahvaljujući popularnosti i širokoj upotrebi Java i iPhone tehnologija na kojima se temelji, Assecova m-banking aplikacija JiMBa može se pokrenuti na većini uobičajeno dostupnih mobilnih telefona. Ovo, kao i neovisnost o mobilnom operateru, omogućavaju brz i siguran pristup financijskim uslugama u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta", rekao je Dražen Pehar, predsjednik Upravnog odbora Asseca SEE Hrvatske i dodao: „Nakon uvođenja mobilnog bankarstva za korisnike Java telefona, što je rezultiralo izvrsnom prihvaćenošću i pozitivnom povratnom informacijom klijenata, Zagrebačka banka je proširila m-zaba uslugu i na korisnike iPhone uređaja. Zagrebačka banka ponovno prepoznaje potrebe svojih klijenata i Zagrebačka banka je ponovno vođa na tržištu, budući da je ovo jedinstvena usluga na hrvatskom tržištu".

Zagrebačka banka trenutno bilježi više od 140.000 m-zaba korisnika koji se njome mogu služiti na preko 90% mobilnih uređaja prisutnih na tržištu.

Vezane vijesti

Direktor Applea Tim Cook odbio isplatu 75 milijuna dolara

Direktor Applea Tim Cook odbio isplatu 75 milijuna dolara

Direktor informatičkog diva Apple, Tim Cook, odustao je od 75 milijuna dolara dividende od dionica kojima je tvrtka nagradila svoje zaposlenike,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika