08.05.2010. / 14:31

Autor: Hina

Eurocontrol: Zbog novog vulkanskog oblaka ponovno zatvorene neke zračne luke

Vulkanski oblak mogao bi se nastaviti kretati dalje prema jugu, preciznije prema mediteranskim gradovima Barceloni i Marseilleu

Putnici su ponovno osuđeni na čekanje (Reuters)Putnici su ponovno osuđeni na čekanje (Reuters)U subotu su ponovno zatvorene zračne luke u nekim dijelovima Španjolske, Portugala i Francuske nakon što se novi vulkanski oblak s Islanda počeo kretati nad dijelom jednog dijela europskih zemalja, izvijestio je Eurocontrol.

Zatvorene su uglavnom zračne luke na sjeveru Portugala i Španjolske te na francuskome jugu, stoji u priopćenju Eurocontrola te se dodaje da će se u subotu nad Europom realizirati oko 25.000 letova. Za usporedbu, u petak ih je ostvareno 30.342.

Vulkanski oblak mogao bi se nastaviti kretati dalje prema jugu, preciznije prema mediteranskim gradovima Barceloni i Marseilleu. I neki prekooceanski letovi su preusmjereni zbog nastalog problema, zbog čega je došlo do kašnjenja u polijetanju i slijetanju.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika