09.05.2010. / 12:48

Autor: Hina

Netanyahu: Mir je nemoguće uspostaviti bez izravnih pregovora

"Raduje me palestinska odluka o spremnosti na neizravne pregovore, no smatram da što prije treba prijeći na izravan kontakt i razgovor", rekao je Netanyahu

Benjamin NetanyahuBenjamin NetanyahuIzraelski premijer Benjamin Netanyahu u nedjelju je izjavio da bi uspostavljanje mira s Palestincima bilo nemoguće bez izravnih pregovora te je pozvao da se što hitnije prijeđe s neizravnih pregovora, koji se realiziraju uz posredovanje SAD-a, na izravan kontakt između dviju strana, prenose agencije.

"Uskoro moramo prijeći na izravne pregovore, jer se mir ne može uspostaviti iz daljine ili uz pomoć daljinskog upravljača", rekao je Netanyahu novinarima prije početka sjednice kabineta.

"Raduje me palestinska odluka o spremnosti na neizravne pregovore, no smatram da što prije treba prijeći na izravan kontakt i razgovor", rekao je Netanyahu.

PLO se u subotu složio s održavanjem neizravnih pregovora s Izraelcima, što je znak za potencijalne prve pregovore u zadnjih godinu i pol dana te za poticaj američkoj mirovnoj diplomaciji.

Američki izaslanik za Bliski istok George Mitchell neizravne je pregovore predložio kao način da se pokuša prevladati zapreka koju predstavlja izgradnja židovskih naselja u području pod izraelskom okupacijom, na kojemu Palestinci namjeravaju uspostaviti svoju državu, koja bi graničila s Izraelom. Mitchell je u nedjelju, prije povratka u Washington razgovarao s palestinskim čelnicima.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika