11.05.2010. / 18:22

Autor: Hina

U Srbiji uhićenja zbog krijumčarenja ljudi

Prilikom uhićenja na području Subotice, Bujanovca i Smedereva, pronađena su četiri ilegalna migranta, kojima je skupina trebala osigurati odlazak na područje EU

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPripadnici srbijanske policije uhitili su devet osoba zbog sumnje da pripadaju međunarodnoj skupini koja je organizirala nedopušteni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi iz Srbije i Albanije prema zemljama Europske unije, objavilo je u utorak srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova.

Prilikom uhićenja na području Subotice, Bujanovca i Smedereva, pronađena su četiri ilegalna migranta, kojima je skupina trebala osigurati odlazak na područje EU.

Kod uhićenih su pronađeni i veća količina novca, tri puške, veća količina streljiva, uređaji za noćno promatranje, veliki broj mobilnih telefona i kartica te drugi predmeti stečeni kaznenim djelima.

Kako se navodi u policijskom priopćenju, krijumčarski lanac funkcionirao je od kraja 2007. i bio je visoko frekventnog karaktera, pri čemu se mjesečno, duž riječne i kopnene granice u Mađarsku krijumčarilo više desetina ilegalnih migranata.

Od listopada 2009. do svibnja 2010, u razdoblju istrage vezane uz tu skupinu, ona je na područje EU prokrijumčarila oko 100 ilegalnih migranata.

Članovi skupine pritom su sa suradnicima na području Mađarske, Slovačke i Austrije, ostvarili materijalnu korist od više tisuća do više desetina tisuća eura.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika