13.05.2010. / 10:44

Autor: Nacionalova redakcija

Čudo u Libiji: Dječak koji je preživio nakon pada vikao 'Nizozemska!'

Uzrok pada zrakoplova Airbus-330 Afriqiyah Airwaysa još nije poznat, a stručnjaci se nadaju da će okolnosti njegova pada biti poznate nakon analize dvaju crnih kutija, koje su pronađene odmah nakon pada

Foto: ReutersFoto: ReutersDječak iz Nizozemske, jedini od 104 putnika i članova posade koji je preživio pad zrakoplova kod Tripolija, izvan je životne opasnosti. Većina putnika u zrakoplovu bili su njegovi sunarodnjaci, koji su se vraćali s odmora u Južnoafričkoj Republici. Navodno se radi o 9-godišnjem Rubenu van Assouwu iz Tilburga u južnoj Nizozemskoj. U zrakoplovu je završio nakon safarija s 11-godišnjim bratom Enzom, 41-godišnjom majkom Trudy te 40-godišnjim ocem Partickom.

Nizozemske vlasti za sada ne žele potvrditi njegov identitet, sve dok barem dvoje članova rodbine ne 'vidi dijete'. Dječak je odmah operiran u bolnici u Tripoliju zbog višestrukih prijeloma noge. Prema pisanju tamošnjih medija, u trenutku kad je pronađen, dječaj je vikao 'Nizozemska, Nizozemska'!.

Libijska televizija objavila je snimke na kojima se vidi dječak s nateklim okom, s infuzijama i brojnim aparatima za nadzor zdravstvenog stanja. Uzrok pada zrakoplova Airbus-330 Afriqiyah Airwaysa još nije poznat, a stručnjaci se nadaju da će okolnosti njegova pada biti poznate nakon analize dvaju crnih kutija, koje su pronađene odmah nakon nesreće.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika