13.05.2010. / 23:18

Autor: Ivica Medo

Strava i užas na Maksimiru: Dinamovci otvorili šampanjac pred užom familijom

Nakon utakmice s Karlovcem glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić podijelio je medalje igračima i članovima stručnog stožera, a Dinamovim nogometašima i njegovom treneru nije bilo nimalo neugodno otvoriti šampanjac i slaviti kao da su prvaci svijeta

Kruno Jurčić sa svojim stožeromKruno Jurčić sa svojim stožeromZastor je pao na još jednu sezone 1. HNL. Danas je odigrano posljednje, 30. kolo.

Pred manje od tisuću gledatelja i bez potpore BBB-a na sjeveru Maksimira, Dinamo je protiv Karlovca odigrao još jednu lošu utakmicu koja je završila 1:1.

Prije utakmice odigran je revijalan susret Dinamovih generacija 90' i 82', čime je obilježena dvadesetogodišnjica nikad odigranog susreta Dinama i Crvene zvezde 13. svibnja 1990.

Pobijedili su mlađi, ali rezultat u toj utakmici nije bio bitan. Puno značajnije je da su se Dinamove legende osjećale jadno na stadionu strave i užasa.

"Loši plavi dečki" bojkotirali su obje utakmice zbog posljednjih nemilih događanja. U Klubu navijača Dinama u Zagrebu, utakmicu je gledalo pedesetak Boysa, a neki od njih sarkastično su prokomentirali: "Ovaj put 'obični' gledatelji nisu morali strahovati za sigurnost, no ipak su se na stadionu okupile samo uže obitelji nogometaša. Jel' to možda znači da mi ipak nismo krivi za katastrofalno stanje u hrvatskom nogometu?"

Pitanje kojem ne treba odgovor. Nakon utakmice glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić podijelio je medalje igračima i članovima stručnog stožera, a Dinamovim nogometašima i njegovom treneru nije bilo nimalo neugodno otvoriti šampanjac i slaviti kao da su prvaci svijeta. Posebno je razigran bio Kruno Jurčić koji je nekom na zapadnoj tribini napadno pokazivao medalju kao da se nogomet igra zbog trenera i nogometaša a ne radi navijača.

No, izgleda da je bilo neugodno izvršnom dopredsjedniku Dinama Zdravku Mamiću. Maminjo se nije pridružio momčadi na travnjaku nego je "zapalio" u nepoznatom pravcu. Time je pokazao što misli o svemu što se događalo danas na Maksimiru.

Sezona je završila, ali još se ne zna tko sve ispada iz lige, što dovoljno govori o zbrci koja vlada u HNS-u.

Hajduk je na kraju ipak osvojio drugo mjesto. Cibalia je u slavonskom derbiju izgubila u Osijeku 2:0, dok je Hajduk u Kranjčevićevoj pobijedio Croatiju i tako se probio na drugo mjesto. Vinkovčani su treći i igrat će u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Šibenik je usprkos teškom porazu od 4:0 u Čakovcu zadržao četvrto mjesto, a Karlovac je zbog boljeg međusobno skora peti, pa bi mogao u kvalifikacije Europske lige jer Šibenik još nije dobio licencu HNS-a.

Zagreb je porazom u Zadru od 1:0 i nakon 2:0 pobjede Intera protiv Lokomotive završio sezonu na 14 mjestu i prema propozicijama natjecanja trebao bi zajedno s Croatiom i Međimurjem u sljedećoj sezoni igrati u 2. ligi.

No, Varteks, koji je pobijedio Slaven u Koprivnici 3:2 i tako dospio na 10. poziciju, nije dobio licencu u redovitom postupku licenciranja koji je trajao do 30. travnja, pa će svoju sudbinu znati tek nakon što se okonča arbitražni postupak HNS-a. Isti postupak pokrenulo je i Međimurje.

O ishodu tog arbitražnog postupka ovisi i sudbina svih klubova plasiranih od 12 mjesta na niže. Naime, prema odluci Skupštine HNS-a od 2. lipnja 2008. od sezoni 2010/2011. igrat će se liga sa 12 klubova ako ne bude 16 licenciranih klubova.

U 2. HNL licence za 1. ligu dobili su samo Split i Hrvatski dragovoljac. Split je prvak 2. HNL, a Hrvatski dragovoljac do kraja natjecanja mora zadržati peto mjesto.

Prema propozicijama natjecanja posljednjeplasirana momčad mora napustiti 1. HNL, pa Croatia Sesvete pada u 2. ligu bez obzira ima li licencu ili ne.

Malo je reći da se radi o neviđenoj konfuziji, a rasplet čitave situacije bit će poznat tek nakon što mudraci u HNS-u donesu konačnu odluku i nakon što se završi natjecanje u 2. ligi.

Ljestvica:

1. Dinamo 62
2. Hajduk 58
3. Cibalia 57
4. Šibenik 50
5. Osijek 47
6. Karlovac 47
7. Slaven Belupo 43
8. Lokomotiva 42
9. Rijeka 40
10. Varteks 36
11. Istra 1961 35
12. Zadar 34
13. Inter 33
14. Zagreb 33
15. Međimurje 29
16. Croatia Sesvete 14

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

registracija
16/8/09

dablin, 14.05.10. 02:54

Pa ako je ovo BANANA DRZAVA onda je ovo i BANANA LIGA.Zalosno i tuzno.Cuj hocemo u Evropu?Ma mi smo ipak samo BALKAN.....


registracija
30/6/05

astajcic, 14.05.10. 14:03

Eh, kad bi naš nogomet živio od prodanih ulaznica i čiste love sponzora onda bi se i pazilo na njegovu kvalitetu..


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika