17.05.2010. / 15:05

Autor: Martina Čizmić

Previše opcija nije dobro: Facebook razmišlja o povratku na originalni izgled

O čemu se točno razgovaralo na sastanku, nije poznato, jer je on bio zatvoren za javnost

Najpopularnija društvena mreža na Internetu, Facebook, suočava se već nekoliko mjeseci sa ozbiljnim problemima.

Sve je više korisnika koji deaktiviraju svoje profile jer im je Facebook postao prenaporan. Previše mogućnosti koje im se nude, a koje prosječan korisnik ne razumije i ne zna pravilno koristiti, natjerali su mnoge da ga prestanu koristiti. Također, ukidanje Facebook Litea, opcije kojom su se mogle isključiti svi multimedijski sadržaji i ostaviti samo osnovni načini komuniciranja utjecalo je na smanjenje broja aktivnih korisnika.

Stoga su u Facebooku prošloga tjedna sazvali izvanredni sastanak na kojem su raspravljali kako bi mogli pojednostaviti korištenje društvene mreže, a da ona i dalje zadrži glavne svoje karakteristike.

O čemu se točno razgovaralo na sastanku, nije poznato, jer je on bio zatvoren za javnost. No, procurilo je kako će se društvena mreža ponovno morati mijenjati. Korisnici se nadaju, na bolje.

Koliko je Facebook postao kompliciran najbolje znaju njegovi korisnici, no na praktičnom je primjeru to dokazao i američki New York Times. Nakon kratkog igranja s postavkama profila i privatnosti, otkrili su kako Facebook ima više od 50 različitih područja koje je moguće uređivati s više od 170 različitih mogućnosti. Također, zanimljivo je da 'politika privatnosti' koju tvrka objavljuje na svojim web stranicama ima 5830 riječi više od američkog Ustava.

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika