18.05.2010. / 19:15

Autor: Hina

Postoje dokazi da je ratni brod Cheonan potopio torpedo Sj. Koreje

Sjeverna Koreja odbacila je odgovornost za potapanje broda, unatoč nagađanjima javnosti o njezinoj umiješanosti u incident

U potonuću ratnog broda poginulo je 46 mornaraU potonuću ratnog broda poginulo je 46 mornaraJužnokorejski vojni dužnosnik u utorak je izvijestio kako postoje dokazi da je južnokorejski ratni brod sa 46 članova posade 26. ožujka vjerojatno potopio sjevernokorejski torpedo, prenijeli su mediji.

Istražitelji su ustvrdili da se tragovi eksploziva pronađeni na potopljenom brodu podudaraju s onima otkrivenim na jednome sjevernokorejskom torpedu, pronađenom prije sedam godina, izvijestila je južnokorejska agencija Yonhap.

Brod Cheonan potopljen je 26. ožujka u blizini granice sa Sjevernom Korejom na Žutome moru. Očevici su svjedočili potonuću broda, čemu je prethodila snažna eksplozija. U nesreći je poginulo 46 mornara.

Sjeverna Koreja odbacila je odgovornost za potapanje broda, unatoč nagađanjima javnosti o njezinoj umiješanosti u incident. Seul do sada nije izravno krivio Sjevernu Koreju za napad.

Vezane vijesti

Skupa vjenčanja u Južnoj Koreji

Skupa vjenčanja u Južnoj Koreji

Beatlesi su možda pjevali da je ljubav sve što je potrebno, ali u Južnoj Koreji paru koji se želi vjenčati potrebno je i puno novaca - gotovo 200.000… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika