19.05.2010. / 11:56

Autor: Martina Čizmić

Skype na oprezu: Google najavio oštru konkurenciju u segmentu telekomunikacija

Ono što je posebno zanimljivo u poslu vrijednom nešto više od 68 milijuna dolara je činjenica da je time Google postao vlasnik tehnologije na kojoj se temelje sistemi instant poruka njegovih najvećih rivala - Yahooa, AOL-a i Baidua

Pretpostavlja se da će Google novim uslugama prije svega obogatiti svoj paket za poslovnu produktivnost Google AppsPretpostavlja se da će Google novim uslugama prije svega obogatiti svoj paket za poslovnu produktivnost Google AppsSkype, svjetski poznat program za video komunikaciju putem interneta mogao bi dobiti oštru konkurenciju. Naime, Google je već ranije najavio kako planira ući na tržište telekomunikacija, a to je potvrdio akvizicijom norveške internetske telefonske kompanije Global IP Solutions.

Ono što je posebno zanimljivo u poslu vrijednom nešto više od 68 milijuna dolara je činjenica da je time Google postao vlasnik tehnologije na kojoj se temelje sistemi instant poruka njegovih najvećih rivala - Yahooa, AOL-a i Baidua.

Financial Times ističe kako je Google prošle godine kupio i Gizmo5, američku internetsku telefonsku kompaniju, čime je napravio prvi korak u svijet telekomunikacija. Do sada je Google svojim korisnicima nudio video komunikaciju putem Gmaila, te glasovnu putem Google Talka i Google Voicea.

Pretpostavlja se da će Google novim uslugama prije svega obogatiti svoj paket za poslovnu produktivnost Google Apps. No, nije isključeno ni da Google predstavi neku novu uslugu kojom će pokušati ugroziti Skypeov položaj na tržištu.

Vezane vijesti

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

Državne institucije i javna poduzeća lani su potrošili 128,3 milijuna kuna na nabavu telekom usluga, što je 45 posto manje u odnosu na 2010. HT -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika