21.05.2010. / 13:34

Autor: Hina

Njemačka održala aukciju frekvencija za mobilne mreže četvrte generacije

Vlada je aukcijom ostvarila ukupan prihod od 4,385 milijarde eura, što je ipak znatno manje od 50 milijardi eura prikupljenih 2000. aukcijom frekvencija za mreže treće generacije (UMTS)

Deutsche Telekom dobio je jednu od većih licenciDeutsche Telekom dobio je jednu od većih licenciNa prvoj europskoj aukciji frekvencija za mobilne mreže "četvrte generacije" koje bi trebale potaknuti pravu revoluciju u mobilnoj telefoniji Njemačka je prikupila više od 4,3 milijarde eura (5,3 milijardi dolara).

Njemačka aukcija, koja je započela 12. travnja u Mainzu, završila je nakon 224 kruga nadmetanja i dodjelom licenci četiri sektorska giganta, kazao je glasnogovornik agencije Federal Networka.

Glavne su licence dobili Deutsche Telekom, Vodafone i O2 dok je E-Plus dobio ugovore manje vrijednosti, rekao je glasnogovornik za AFP.

Vlada je aukcijom ostvarila ukupan prihod od 4,385 milijarde eura, što je ipak znatno manje od 50 milijardi eura prikupljenih 2000. aukcijom frekvencija za mreže treće generacije (UMTS) .

Očekuje se da će inovacije omogućiti 100 puta brže internetske usluge od standardnih DSL linija.

Vezane vijesti

H1 ulazi i u mobilnu telefoniju

H1 ulazi i u mobilnu telefoniju

Nakon tri mobilna operatera i jednog virtualnog, Hrvatska će uskoro dobiti još jednu virtualnu mobilnu mrežu. H1 Telekom dobio je od HAKOM-a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika