25.05.2010. / 11:40

Autor: Hina

Afganistan: Savezničke snage pokrenule ofenzivu protiv talibana u Kunduzu

U sjevernoj pokrajini Kunduzu stacionirano je oko 4500 njemačkih vojnika u sastavu NATO-a. U toj su pokrajini posljednjih mjeseci talibanski pobunjenici pojačali svoje aktivnosti

Afganistanske sigurnosne snage i njemačke snage pod zapovjedništvom NATO-a pokrenule su u utorak ofenzivu protiv talibanskih militanata u Čardari, regiji pokrajine Kunduz na sjeveru Afganistana, priopćili su dužnosnici.

Cilj zajedničke vojne operacije je istjerati talibanske pobunjenike iz te regije, te ukloniti mine postavljene na lokalnim prometnicama, rekli su afganistanski dužnosnici.

"Imamo dobru koordinaciju između naših snaga i ova nam je ofenziva vrlo važna. Poduzet ćemo sve mjere kako bi se izbjegle moguće civilne žrtve", rekao je čelnik policijskih snaga u Kunduzu Razak Jakobi.

U sjevernoj pokrajini Kunduzu stacionirano je oko 4500 njemačkih vojnika u sastavu NATO-a. U toj su pokrajini posljednjih mjeseci talibanski pobunjenici pojačali svoje aktivnosti.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika