26.05.2010. / 15:50

Autor: Hina

Pahor odbio Tadića: 'Ne treba mi njegova pomoć oko referenduma'

"To je naše domaće pitanje, a referendum je ustavno pravo slovenskih građana. O tome će naši građani odlučiti po svojoj savjesti", rekao je Pahor, kod kojega je prvi put u službenom posjetu predsjednik srbijanske vlade

Boris Tadić i Borut PahorBoris Tadić i Borut PahorSlovenski premijer Borut Pahor izjavio je da njegova vlada ne treba sponzore kad je riječ o referendumu na kojem će Slovenci 6. lipnja odlučiti jesu li za arbitražni sporazum koji je lani potpisao s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor, reagirajući tako na sugestije da bi se u potporu njegovoj kampanji mogao uključiti srbijanski predsjednik Boris Tadić.

Odgovarajući na pitanje koje su mu nakon sastanka sa srbijanskim premijerom Mirkom Cvetkovićem u Ljubljani na konferenciji za novinare postavili srbijanski novinari, Pahor je istaknuo kako ne vidi nikakvog razloga zašto bi netko s takvom pomoći posredovao u Sloveniji iako, inače, cijeni svu pomoć i potporu svjetskih čelnika.

"To je naše domaće pitanje, a referendum je ustavno pravo slovenskih građana. O tome će naši građani odlučiti po svojoj savjesti", rekao je Pahor, kod kojega je prvi put u službenom posjetu predsjednik srbijanske vlade.

Neki hrvatski mediji objavili su da SAD i Velika Britanija žele da se Tadić angažira oko referenduma o arbitražnom sporazumu između Slovenije i Hrvatske kako bi pridonio pozitivnom ishodu referenduma odnosno potvrđivanju sporazuma.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika