27.05.2010. / 15:09

Autor: Martina Čizmić

Facebook predstavio nove postavke privatnosti: Potpuna kontrola nad podacima

"Vjerujte mi, mi smo vjerojatno sretniji zbog toga nego vi", zapisao je u svom blogu šef i osnivač Facebooka Mark Zuckerberg

Nove postavke privatnosti FacebookaNove postavke privatnosti FacebookaNakon što se našao na udaru kritičara, korisnika i zaštitnika privatnosti, Facebook je pristao promijeniti pravila privatnosti na najvećoj društvenoj mreži na Internetu.

Tijekom sljedećih nekoliko tjedana postupno će se uvoditi za sve korisnike, a prvi su na red došli korisnici u SAD-u.

Najveća je promjena u činjenici da će korisnici imati veće mogućnosti kontrole i to puno jednostavnije nego do sad. Sve će postavke odmah biti primjenjene i prikazane u tablici, a korisnik će moći odrediti razinu dijeljenja informacija.

Novina je i potpuno isključivanje Facebookovih aplikacija i webstranica, čime se onemogućava nehotično dijeljenje informacija kroz profile drugih korisnika.

"Zadovoljan sam što mogu reći da će ove promjene u potpunosti promijeniti Facebookov model privatnosti. Ukoliko smatrate ove promjene korisnima, takvu ćemo politiku privatnosti zadržati dulje vrijeme. To znači da se nećete morati zabrinjavati zbog promjena. Vjerujte mi, mi smo vjerojatno sretniji zbog toga nego vi", zapisao je u svom blogu šef i osnivač Facebooka Mark Zuckerberg.

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika