31.05.2010. / 15:10

Autor: Milan Pavlinović

Giant Sand u Močvari

Americana grupa iz Arizone iz koje su nastali bendovi poput Calexico i Green on Red gostuje s jednim od osnivača Howeom Gelbom, a promovirat će pjesme iz 25 godina duge karijere

Giant SandGiant SandHowe Gelb, jedan od osnivača američke grupe Giant Sand, nakon dva samostalna koncerta u Zagrebu 2006. i 2007. nastupit će s matičnim bendom 1. lipnja u Močvari.

Giant Sand je americana grupa iz Arizone osnovana 1985., iz koje su nastali bendovi poput Calexico i Green on Red, a na koncertu će promovirati album "Provisions" iz 2008. no publika će najvjerojatnije moći čuti presjek cijele karijere benda.

Prije dvadeset i pet godina grupa Giant Sand je snimila svoju prvu ploču "Valley of Rain" i Gelb kaže da će svirati i stare i nove pjesme.

Tjedan dana nakon završetka turneje grupa odlazi u Dansku završiti snimanje nove ploče. Gelb već devet godina nastupa s trojicom Danaca, a u Močvari će imati i dva gostujuća glazbenika. Predgrupa Giant Sandu bit će riječka grupa My Buddy Moose, a Gelb je svirao gitaru na jednoj od pjesama s njihovog albuma "Wonderful Feeling of Emptiness."

Vezane vijesti

Slayer, Mastodon i Gojira spremaju se protresti Zagreb

Slayer, Mastodon i Gojira spremaju se protresti Zagreb

Zagreb, 6. lipnja 2012. - Veliki trojac metala, grupe koje objedinjuju povijest, sadašnjost i budućnost, Slayer, Mastodon i Gojira spremaju se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika