31.05.2010. / 19:32

Autor: Hina

Turski premijer optužio Izrael za državni terorizam

"Ta akcija, potpuno suprotna načelima međunarodnog prava, čin je nehumanoga državnog terorizma. Neka nitko ne pomišlja da na to nećemo reagirati", rekao je Erdogan

Recep Tayyip ErdoganRecep Tayyip ErdoganTurski premijer Recep Tayyip Erdogan optužio je u ponedjeljak Izrael da provodi državni terorizam pošto su izraelski vojnici nasilno zaustavili humanitarni konvoj brodova koji su prevozili pomoć za pojas Gaze.

Glavni sukob dogodio se u ponedjeljak ujutro na najvećem brodu u konvoju, pod turskom zastavom. Po posljednjim podatcima, devet propalestinskih aktivista na tom brodu ubijeno je u sukobu s izraelskim vojnicima.

Erdogan je skratio boravak u Južnoj Americi kad su ga obavijestili o sukobu.

"Ta akcija, potpuno suprotna načelima međunarodnog prava, čin je nehumanoga državnog terorizma. Neka nitko ne pomišlja da na to nećemo reagirati", rekao je Erdogan novinarima u Čileu prije povratka u Tursku.

Brod je prevozio samo pomoć i pregledan je prije nego što je isplovio, a izraelska mornarica ga je napala iako je izvjesio bijelu zastavu, istaknuo je Erdogan.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 31.05.10. 21:15

Pa oni to rade vec 50 godina, srusili su i avion s generalnim sekretarom UN-a, ubijaju plave kacige, ubijaju djecu na ulici koja igraju nopgomet jer je navodno raketa promasila njihov "cilj", drze 2 miliona palestinaca u getu, a nama snimaju filmove o njihovom herojsko ustanku u Varsavskom getu prije 70 godina, a ameri ih stalno stite vetom koji su za njih upotrebili vise puta nego za same sebe. To je bez presedana u povjesti civilizacije. Ovo je normalno namjerno jer zele rat posto ih se u zadnje vrijeme stisnulo da bi eventualno morali nastaviti mirovne pregovore, sto im nikako ne odgovara, pa im po svaku cijenu treba rat. Racunaju na svoje nuklearno oruzje koje nisu prijavili nite se uopce smije o tome pricati ili postaviti bilo kakvo pitanje, te se osjecaju sigurno u ratu s nenaoruzanim golorukim palestincima koje tamane kao stoku.


registracija
30/5/10

Heli, 01.06.10. 02:03

Superhik, u potpunosti dijelim tvoje misljenje.Oni rade sta hoce.Da su ovo uradili Palestinci kakva bi drezka nastala na Zapadu.Ovako, kratke informacije i mala osuda.Na kraju ce humanitarce proglasiti krivim.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika