01.06.2010. / 08:53

Autor: Hina

Dva dana nakon masakra: Izrael uhitio 480 aktivista s humanitarne flotile

Uhićeni putnici bit će ispitani tijekom dana, a vlasti će odlučiti pojedinačno tko će biti oslobođen, a tko procesuiran

Aktivisti na brodu Mavi uoči kobnog puta (Reuters)Aktivisti na brodu Mavi uoči kobnog puta (Reuters)Četiri stotine osamdeset putnika s brodova humanitarne flotile za Gazu zadržano je u Izraelu, a 48 će ih odmah biti protjerano, objavio je izraelski državni radio u utorak ujutro.

Uhićenici su okupljeni u zatvoru u Ashdodu na jugu Izraela, a 48 ih upućeno u međunarodnu zračnu luku Ben Gurion u Tel Avivu kako bi ih se protjeralo u zemlje iz kojih su došli.

Uz to, još 45 putnika, većinom Turaka, hospitalizirano je u različitim ustanovama nakon sukoba s izraelskom vojskom u ponedjeljak.

Po izraelskim podacima, devetero ljudi je ubijeno u akciji izraelskih komandosa na jedan od brodova u flotili. Palestinski i drugi izvori tvrde da je ubijenih najmanje 19. Šest izraelskih vojnika ranjeno je u istoj operaciji.

Uhićeni putnici bit će ispitani tijekom dana, a vlasti će odlučiti pojedinačno tko će biti oslobođen, a tko procesuiran.

Među uhićenicima, tvrdi Izraelski radio, ima i radikalnih Arapa.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika