01.06.2010. / 15:11

Autor: Hina

'Drzak i neodgovoran napad': Turski premijer optužio Izrael za 'krvavi pokolj'

U veoma oštru govoru protiv izraelske države, koji su zastupnici više puta popratili pljeskom, Erdogan je upozorio da "nitko ne smije iskušavati tursku strpljivost"

Turski premijer Recep Tayyip ErdoganTurski premijer Recep Tayyip ErdoganTurski premijer Recep Tayyip Erdogan optužio je u utorak Izrael da je dan prije počinio "krvavi pokolj" u napadu na humanitarni konvoj za Pojas Gaze.

"Najoštrije osuđujem taj krvavi pokolj" koji je počinio Izrael, rekao je u parlamentu i zatražio da se ta zemlja "bezuvjetno kazni" za napad.

"To je drzak i neodgovoran napad koji gazi sve ljudske vrijednosti i bezuvjetno mora biti kažnjen", istaknuo je.

U veoma oštru govoru protiv izraelske države, koji su zastupnici više puta popratili pljeskom, Erdogan je upozorio da "nitko ne smije iskušavati tursku strpljivost".

"Međunarodna zajednica mora reći 'ne' izraelskim napadima", kazao je premijer koji je Izrael pozvao da odmah prekine "neljudsku" blokadu Gaze, a izraelski narod da preispita postupke svoje vlade. Dodao je da Izrael "ne može jamčiti vlastitu sigurnost navuče li na sebe mržnju cijeloga svijeta".

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

registracija
26/7/09

odredjen, 01.06.10. 15:39

ne kuzim te zidove, koja arogancija, bahatost i agresivnost! Dobit ce i oni po picki, ako se ne smire i ne stisaju uskoro.


registracija
17/1/10

pitman, 01.06.10. 15:57

ajd i ovaj laprda bezveze a na kraju ce bit kak Amerika veli ko i uvijek a tak i treba bit.


registracija
9/11/09

superhik, 01.06.10. 18:48

Vec preko 50 godina uz podrsku medjunarodnih bankara rade iste stvari uz totalnu zastitu americke administracije. Svijetska zajednica mirno promatra a nekad cak i pomaze genocid protiv palestinaca koji se goloruki bore protiv do zuba naoruzanih cionista. I ovaj put ce to proci bez nekih tezih posljedica po apartheid koji tamo vlada. Jedino sto ce uspijeti je oslabiti NATO jer su poginuli turski drzavljani pa bi turci mogli reci good bye.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika