01.06.2010. / 22:01

Autor: Ana Smrečki

Mesić: Dodik provodi politiku koju je započeo Milošević, ništa mu ne vjerujem

Od svog bivšeg kolege, Josipović je za prvih sto dana mandata dobio vrlo dobru ocjenu

Bivši predsjednik Mesić i premijer RS Milorad Dodik često su polemizirali putem medijaBivši predsjednik Mesić i premijer RS Milorad Dodik često su polemizirali putem medijaNe jenjavaju reakcije na Josipovićev drugi posjet Bosni i Hercegovini. U zemlji, ali i u susjedstvu poruke na susret predsjednika Josipovića i premijera Republike Srpske Milorada Dodika uglavnom su pozitivne. No, bivši predsjednik Mesić je oprezan. U Dnevniku HRT-a poručuje da Dodik provodi politiku koja je nastavak Miloševićeve politike, ističući da mu ne vjeruje ni jednu jedinu riječ.

Za razliku od Mesića, Josipović je nakon povratka iz BiH naglasio kako nema razloga ne vjerovati Dodiku. Govoreći o njihovom sastanku, bivši predsjednik kaže da su njegove procjene o premijeru RS drukčije, ističući da će ovoga puta možda ipak sve biti u redu po pitanju njegovih obećanja. Podsjeća da Hrvatska obnavlja Hrvatima kuće u BiH, te da se isto tako zna tko je te iste kuće nekoć palio.

Za prvih sto dana ocjena vrlo dobar

Osvrnuvši se na Josipovićevu ispriku u BiH parlamentu tijekom svog prvog posjeta, Mesić poručuje da je predsjednik samo rekao jednu činjenicu koju bi neki htjeli zaboraviti. Podsjeća i da se zbog pogrešne hrvatske politike prema BiH rastao od prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Na pitanje zašto je izostala njegova isprika u Sarajevu, bivši predsjednik je odgovorio kako bi bilo previše od njega očekivati da se svaki dan ispričava.

«Ja sam se ispričao u izraelskom parlamentu Knessetu i u Beogradu, Josipović je napravio korak dalje i smatram to nastavkom jedne kontinuirane pozitivne politike u ovoj regiji», naglašava Mesić. Odgovarajući na pitanje o sukobu Pantovčaka i Banskih dvora, bivši predsjednik poručuje da Josipović nije osoba koja lako ulazi u konflikte. Od svog bivšeg kolege, Josipović je za prvih sto dana mandata dobio vrlo dobru ocjenu.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
17/4/10

insajder1, 01.06.10. 23:03

Mesicu,ne seri !
Cim pocnu da te hvataju u necem,ti nadjes vanjskog neprijatelja!


registracija
30/5/10

Heli, 02.06.10. 02:13

Dodik ce sigurno urediti nesto od onoga sto je obaceao ali to ce biti malo, bolje receno tek toliko da moze reci "uredio sam nesto"


registracija
17/1/10

pitman, 02.06.10. 06:09

Mesic je u pravu to nisu samo indicije jer se dobro zna da Dodik financira Mladicev bijeg pa potom osobno docekuje Plavsicku na aerodromu koja je priznala ratne zlocine i da ne nabrajam dalje ...


registracija
25/12/09

dragan73, 02.06.10. 07:49

pazi ko se javio kao postenjacina matora komunjara....on je bas covjek od rijeci.....


registracija
26/1/08

Rampa, 05.06.10. 22:46

Mesić je svjetski gospodin i čovjek od riječi!

Josipović je postalo Dodikov mali od palube!

Sramotno tko nam je Predsjednik sada!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika