02.06.2010. / 13:36

Autor: Hina

Švedski pisac bio na flotili: Što će Izrael učiniti sljedeći put? Baciti atomsku bombu?

"Danas znamo da je Izrael na koljenima. Nitko nije mogao očekivati da će ostatak svijeta reagirati na ovaj način. Posve su izolirani. Ljudima je toliko dosta te brutalnosti i nasilja koje izraelska vlast ima na savjesti", rekao je

Henning Mankell (Reuters)Henning Mankell (Reuters)Švedski pisac Henning Mankell, jedan od najprodavanijih svjetskih autora, osudio je pretjeranu uporabu sile izraelske mornarice protiv konvoja brodova s humanitarnom pomoći za Gazu, ocijenivši da je napad znak slabljenja Izraela.

"Što će se dogoditi iduće godine kada dođemo sa stotinama brodova? Hoće li baciti atomsku bombu", rekao je autor uspješnih kriminalističkih romana o inspektoru Kurtu Wallanderu.

"Danas znamo da je Izrael na koljenima. Nitko nije mogao očekivati da će ostatak svijeta reagirati na ovaj način. Posve su izolirani. Ljudima je toliko dosta te brutalnosti i nasilja koje izraelska vlast ima na savjesti", rekao je, po švedskoj agenciji TT.

Mankell se nalazio na jednom od brodova na kojima su intervenirali izraelski komandosi, kao i još desetero Šveđana, koji su svi uhićeni nakon napada u kojem je u ponedjeljak poginulo devetero ljudi.

Još dvoje švedskih aktivista, zastupnik Mehmet Kaplan i liječnica Victoria Strand, vratilo se sinoć u Švedsku pošto su izabrali protjerivanje iz Izraela umjesto sudskog progona, objavili su švedski mediji.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika