03.06.2010. / 10:05

Autor: Hina

Ban Ki-moon upozorava Izrael: Blokada Gaze mora biti smjesta ukinuta

Ban je razgovarao veleposlanicima Izraela, Turske, arapskih zemalja i pet stalnih članica Vijeća sigurnosti o posljedicama incidenta tijekom kojeg je poginulo najmanje devet osoba

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moonGlavni tajnik UN-a Ban Ki-moonIzraelska blokada Pojasa Gaze mora biti smjesta ukinuta, izjavio je u New Yorku glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon.

Težak incident tijekom kojeg je izraelska vojska u međunarodnim vodama napala brodovlje s humanitarnom pomoći "ukazuje da blokada već dugo traje", kazao je Ban.

Blokada je "kontraproduktivna, neodrživa i nemoralna. Kažnjava nevine civile. Smjesta mora biti ukinuta", dodao je on.

"Sve se mora napraviti kako bi se izbjegao novi incident te vrste. Sve strane moraju djelovati odgovorno i u skladu s međunarodnim pravom", kazao je glavni tajnik UN-a.

Ban je razgovarao veleposlanicima Izraela, Turske, arapskih zemalja i pet stalnih članica Vijeća sigurnosti o posljedicama incidenta tijekom kojeg je poginulo najmanje devet osoba.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 04.06.10. 00:02

Ha, ha, ha... Pa tko njega slusa. Paranoidni vojno-industrijski blisko-istocni bolesnik ce nastaviti s fasistickim ponasanjem gok god su jedina nuklearna sila u tom dijelu svijeta i dok su im izvori financiranja i naoruzavanja preko bare neiscrpni.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika