06.06.2010. / 18:58

Autor: Martina Čizmić

Google priprema zanimljivu jesen: Chrome postaje prava konkurencija Windowsima

Glavne prednosti Chroma trebale bi biti u činjenici da je izgledom veoma sličan već dostupnim sustavima na tržištu te je besplatan

Nagađa se da će Chrome OS biti dostupan u jesenNagađa se da će Chrome OS biti dostupan u jesenAmerička informatička tvrtka najpoznatija po popularnom pretraživaču, Google, od svog je početka bio potencijalan konkurent Microsoftu.

Tijekom godina, od pretraživača, preko e-mail servisa, uredskih alata Google Docsa, programa za čavrljanje, pa sve do najavljenih cloud computing programa, Google je polako ali sigurno napredovao.

Najavljeni operativni sustav Chrome, koji se razvio od Googleovog internetskog preglednika trebao bi od jeseni biti dostupan i svim korisnicima.

Tako se barem mogla protumačiti izjava, koju je u sklpu međunarodnog računalnog sajma Computexa na Tajvanu dao Googleov podpredsjednik za proizvode Sundar Pichai.

Glavne prednosti Chroma trebale bi biti u činjenici da je izgledom veoma sličan već dostupnim sustavima na tržištu te je besplatan. No, za razliku od Linuxa koji je također besplatan, Googleov Chrome trebao bi biti jednostavniji za korištenje i početnicima.

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika