06.06.2010. / 19:06

Autor: Hina

Izrael počeo s deportacijom putnika i posade broda "Rachel Corrie"

"Sve osobe s broda potpisale su dokument kojim odustaju od ulaganja priziva na mjeru protjerivanja", izjavio je Palmor

Aktivisti s broda biti će deportirani u svoje zemljeAktivisti s broda biti će deportirani u svoje zemljeIzrael je u nedjelju počeo s deportacijom 19 putnika i članova posade s irskog humanitarnog broda "Rachel Corrie", objavio je glasnogovornik izraelskog ministarstva unutarnjih poslova Yigal Palmor.

Sedmero aktivista, šestero Malezijaca i Kubanac, već je cestovnim putem prešlo u Jordan. Ostalih 12, irskih državljana, bit će otpraćeno iz zračne luke Bena Guriona u Tel Avivu.

"Sve osobe s broda potpisale su dokument kojim odustaju od ulaganja priziva na mjeru protjerivanja", izjavio je Palmor.

Irski brod "Rachel Corrie" natovaren humanitarnom pomoći plovio je prema Pojasu Gaze, ali ga je u petak presrela izraelska mornarica i odvela u luku Ashdod.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 06.06.10. 20:10

Na temelju kojeg zakona Izrael ima pravo kidnapirati gusarskom akcijom putnike u medjunarodnim vodama, odvesti ih u zemlju u koju nisu zeljeli ici, a onda ih "deportirati" iz zemlje u koju su nasilno odvedeni? Medjunarodno pomorsko pravo???? Izrael nema nikakv suverenitet nad Gazom i vec 43 godine krsi rezoluciju 242 UN-a. To ide vec 43 godine bez ikakvih posljedica za posljednji apartheid na kugli zemaljskoj.


registracija
9/4/10

milivoy, 07.06.10. 01:17

Superhik
Na temelju prava na samoobranu. Izrael je kreiran 1948 po UN rezoluciji 181. Isti dan su Palestinci zapoceli rat uz podrsku svih ostalih arapskih zemalja. Posto su nekoliko puta izgubili ratove u koaliciji sa nekolika velikih arapskih zemalja ( Egipat, Sirija itd.) Palestinci zele neku stabilizaciju ante 1968. To Izraelu nije prihvatljivo i na to nece nikada pristati. Onima koji poznaju Egipat, Siriju, Lebanon i Izrael je jasno da ratna situacuja na tom podrucju postoji i trajati ce sve dok se ne postigne sporazum i potpise mir.
Obzirom na primjedbe: deportacija, suverenitet, apartheid itd..komentator bi trebao pogledati ne na Bliski istok nego na blisko podrucje svoje vlastite drzave kuda je prohujala Oluja i vise se pozabaviti o gorkoj sudbini svoje brace Srba.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika