06.06.2010. / 19:08

Autor: Hina

Izrael ne želi međunarodnu istragu o napadu na humanitarnu flotu

"Razgovaramo s Obaminom administracijom o tome kako provesti našu istragu", dodao je izraelski veleposlanik u SAD-u

Benjamin NetanyahuBenjamin NetanyahuIzrael ne želi da međunarodno povjerenstvo provede istragu o napadu na humanitarnu flotu na putu za Gazu, no razgovara s Washingtonom o načinima kako da provede vlastitu istragu , rekao je u nedjelju izraelski veleposlanik u SAD-u.

"Odbacujemo međunarodno povjerenstvo", rekao je veleposlanik Michael Oren za Fox News.

"Razgovaramo s Obaminom administracijom o tome kako provesti našu istragu", dodao je.

Devet propalestinskih aktivista ubijeno je prošloga tjedna kada su izraelski komandosi upali na brodove koji su plovili prema Gazi. Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon razgovarao je u s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom o svome prijedlogu da se osnuje međunarodno istražno povjerenstvo o tom događaju, u kojem bi Izrael imao svoga predstavnika.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 06.06.10. 20:05

Normalno da ne zeli, jer se time otvara pitanje piratstva, kidnapiranja i ubojstva sto su sve zlocini po medjunarodnom pravu. Zatim se otvara pitanje ilegalne okupacije palestinskih teritorija protivno rezoluciji 242 UN-a, bespravne kolonijalizacije i etnickog ciscenja koju svakodnevno provode, bespravnog rusenja kuca palestincima, tisuce i tisuce ratnih zlocina koji su pocinili na okupiranim palestinskim teritorijima. Mogao bi netko i pokrenuti pitanje inspekcije atomskih postrojenja i oruzja za masovno unistavanje koje posjeduju. Otvorila bi se Pandorina kutija.


registracija
9/4/10

milivoy, 06.06.10. 23:46

Izraelci su i Palestinci sinovi Abrahama. S tim sto su ovi drugi naslijedili 95% sjeverne Afrike a ovi prvi niti 5%. I ne samo to, nego se zahtijeva da i tih 5% ustupe svojoj semitskoj braci. Zidovi su se masovno vratili u svoju bivsu zemlju tek nakon brutalnog ponasanja nekih Europejaca ( drugi svj. rat). Medju kojima po brutalnosti i bestijalnosti visoko odskacu Hrvati. Da li je trebalo odcijepiti neke dijelove teritorija zemalja koje su krvolocno ubijale Zidove, i taj teritorij ustupiti njima da bi tu mogli nastaviti mirnim zivotom? (Npr. odcijepiti Dalmaciju pa je ustupiti Zidovima). Odluka UN je kreacija Izraela na bivsem teritoriju Britanskog mandata za Palestinu. (1947, rezolucija 181).Tu rezoluciju nisu prihvatili ni Palestinci niti bilo koja arapska zemlja. Zapoceo je rat koji jos i danas traje.
Interesantno je procitati de se jedan Hrvat osvrce na : etnicko ciscenje, rusenje kuca , ukratko brutalno ponasanje itd… Ne bi bilo lose da taj isti pogleda na svoju blisku proslost ( operacija Oluja ciji se skoro svi generali nalaze vec dugo godina pred International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia), a da o II svjet. ratu i ne govorimo – Jasenovac, Gradiska itd..
Sto se tice atomskih postrojenja, zar nisu Zidovi ti koji su najvise pridonjeli razvitku atomske energije. Albert Einstein, Max Planck,Niels Bohr itd..Robert Oppenheimer je uostalom bio direktor projekta Manhattan, konstrukcija termonuklearnog oruzja, u kojem su sudjelovali mnogi Zidovi.
Neki smatraju de su Zidovi trebali izmisliti termonuklearno oruzje, to isto konstruirati te ga predati drugima ; na primjer Iranu ili recimo Hrvatskoj (zasto ne) a sami ga nebi smjeli posjedovati ! Krasna logika.


registracija
30/5/10

Heli, 07.06.10. 02:12

Izrael ne zele istinu i zbog toga je protiv medjunarodne istrage.U tome ima podrsku starih saveznika.Obama kao i svi njegovi predhodnici su nemocni, jer ima Izraelski lobi vodi vanjsku politiku.Zbog toga Izrael nikad nije osudjen za svoja nedjela, pa ce tako biti i sada.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika