07.06.2010. / 14:55

Autor: Martina Čizmić

U iščekivanju: Može li Apple iznenaditi nekim novitetom?

Analitičari ipak ističu kako Apple, bez obzira na to što predstavi neće dobiti onoliko medijske pozornosti kao što je dobivao proteklih godina

Steve JobsSteve JobsObožavatelji Applea, ali i ostatak informatičke zajednice već je naučio. Worldwide Developers Conference koja se održava u San Franciscu svake godine mjesto je na kojem Steve Jobs ponosno predstavlja svijetu uređaje koji redovito diljem svijeta postaju hit.

No, za razliku od prijašnjih godina kada je Apple šutio kao zaliven i tek nekoliko sati prije predstavljanja u medije pustio glasine o novim uređajima, ove godine su popustili. Još u travnju u medijima su se pojavile slike i video novog prototipa iPhonea četvrte generacije, pa je pravo pitanje, ima li Apple još kakav novitet kojim može očarati svijet, kao što je to činio do sad.

Analitičari ipak ističu kako Apple, bez obzira na to što predstavi neće dobiti onoliko medijske pozornosti kao što je dobivao proteklih godina. Pretpostavlja se da će se najveća iznenađenja bazirati upravo na najnovijoj generaciji iPhonea i svemu što ona donosi.

Također, glasine govore kako bi Apple mogao predstaviti softver za spajanje na društvene mreže poput Facebooka i Tweetera. Ranije ove godine, svi veliki proizvođači mobilnih telefona predstavili su svoje multimedijske telefone okrenute upravo društvenim mrežama. No, kako je Apple do sad takav posao prepuštao trećoj strani, čije je programe prodavao putem svog App storea, tako nešto je malo vjerojatno.

Spominje se i predstavljanje Apple TV-a, povezivanja televizora i kućnog računala sa internetom, slično kao što je to Google predstavio prije nekoliko tjedana. No, taj se projekt proteklih godina spominjao samo kao Jobsov hobi, a ne ozbiljan projekt na kojem se radi. U svakom slučaju, Apple će predstaviti neki novitet, no koliko će on biti revolucionaran, tek treba vidjeti.

Vezane vijesti

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Prema novom Ketchumovom indeksu digitalnog življenja (Ketchum Digital Living Indeks), jednostavnost je ono što ljudi žele od pametnih telefona,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika