07.06.2010. / 15:52

Autor: Martina Čizmić

Širenje carstva: Yahoo i Facebook dogovorili povezivanje

Nove postavke privatnosti na Facebooku omogućavaju instant autorizaciju na partnertskim stranicama, ali i da korisnik Yahooa jednim klikom miša osvježi svoj status i na Facebooku

Korisnici će moći istovremeno osvježavati svoje statuse na Yahoou i FacebookuKorisnici će moći istovremeno osvježavati svoje statuse na Yahoou i FacebookuNe, nije na pomolu multimilijunska akvizicija, već poslovna suradnja između Yahoo-a i najpopularnije društvene mreže na internetu.

Suradnja će, prije svega, olakšati život korisnicima usluga i jedne i druge tvrtke. Naime, do sada je korisnik Yahoo-ovog e-mail servisa morao posebno osvježavati svoje statuse na Facebooku, a posebno na Yahoou. Također, nije bilo moguće automatski prebaciti slike sa Flickra na Facebook. Sada će za to biti potreban jedan klik mišem.

Nove postavke privatnosti na Facebooku omogućavaju instant autorizaciju na partnertskim stranicama, ali i da korisnik Yahooa jednim klikom miša osvježi svoj status i na Facebooku.

Korisnici će nakon autorizacije Facebook i Yahoo računa primjetiti da im se osnovni račun na Yahoou sada zove Yahoo Pulse. Također, dobiti će dodatne opcije kojima će moći odrediti tko od njihovih prijatelja ima pristup određeim informacijama.

Ovaj dogovor zapravo je samo nastavak dobre poslovne suradnje između Facebooka i Yahooa koja je započela 2009. godine kada su korisnicima omogućili da jednim klikom miša na Facebook pozovu sve iz svog Yahoo imenika.

Osim sa Facebookom, Yahoo je postigao dogovor i sa tvrtkom koja se bavi izradom popularnih računalnih igrica Zyngom. Njene se igrice, poput Farmvillea i Mafia Warsa, igraju na Facebooku, a krajem godine trebale bi postati dostupen i na Yahoou.

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika