08.06.2010. / 11:10

Autor: Hina

Putevima Grčke: U Španjolskoj započeo štrajk djelatnika javnog sektora

Konfederacija španjolskih sindikata CCOO je priopćila da se štrajku zasad odazvalo 80 posto zaposlenih u javnom sektoru, te da se širom zemlje planiraju prosvjedi.

Ovo je prvi veliki štrajk radnika s kojim je suočen socijalistički premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero otkako je preuzeo vlast 2004.Ovo je prvi veliki štrajk radnika s kojim je suočen socijalistički premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero otkako je preuzeo vlast 2004.Zaposleni u javnom sektoru u Španjolskoj počeli su 24-satni štrajk u utorak u znak prosvjeda protiv smanjenja plaća u sklopu novih vladinih mjera štednje u svrhu smanjenja velikog proračunskog deficita.

Više od 2,5 milijuna zaposlenih u javnom sektoru pozvano je da se pridruži štrajku, koji je tijekom jutarnjih sati paralizirao službe čistoće, priopćila je konfederacija sindikata CCOO.

Većina poštara pridružila se štrajku, dok vatrogasci i zaposleni u zdravstvu i zatvorima rade minimalno.
CCOO je priopćio da se štrajku zasad odazvalo 80 posto zaposlenih u javnom sektoru, širom zemlje planiraju se prosvjedi.

Ovo je prvi veliki štrajk radnika s kojim je suočen socijalistički premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero otkako je preuzeo vlast 2004.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika