08.06.2010. / 12:48

Autor: Nacionalova redakcija

Granična policija Sjeverne Koreje ubila tri kineska državljanina

Ubojstvo kineskih državljana sigurno će naštetiti Sjevernoj Koreji kojoj je Kina najvažniji politički saveznik. Osim što opskrbljuje Pyongyang s hranom i gorivom u kineskim su rukama Sjevernoj Koreji toliko potrebne financijske injekcije.

Kineski mediji su objavili kako je Sjeverna Koreja odgovorna za ubojstvo tri osobe blizu grada Dandonga, na samoj granici dviju zemalja. Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Qin Gang izjavio je kako je Kina već uputila formalnu tužbu Sjevernoj Koreji. Ovaj rijedak primjer otvorene kritike vlasti Sjeverne Koreje mogao bi nanijeti mnogo štete bilateralnim odnosima kojoj je Kina jedan od najvažnijih saveznika.

Gang je rekao kako se na osobe zapucalo zbog sumnje na ilegalni prelazak granice radi trgovanja.

"Kina pridaje veliku pažnju ovom slučaju i odmah je pokrenula diplomatske akcije s DNRK," dodao je koristeći puni naziv Sjeverne Koreje.

Obavijestio je kako će se incident istražiti te da trenutno ne posjeduju detaljnije informacije, dok Sjeverna Koreja događaj nije komentirala.

Vezane vijesti

Video: Na sjeveru Kosova teže ozljeđene tri osobe

Video: Na sjeveru Kosova teže ozljeđene tri osobe

Na sjeveru Kosova nakon jutrošnjih incidenata i ozljeđivanja tri osobe situacija se smiruje, izvještava Tanjug. Sve barikade koje vode prema Zvečanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika