09.06.2010. / 15:51

Autor: Hina

Talibani srušili NATO-ov helikopter, četiri vojnika poginula

Državljanstvo poginulih vojnika nije poznato, iako je na tom području razmješteno najviše britanskih trupa.

Talibanski glasnogovornik izvijestio je kako talibani preuzimaju odgovornost za napad. Talibanski glasnogovornik izvijestio je kako talibani preuzimaju odgovornost za napad. Talibani su na jugu Afganistana srušili NATO-ov helikopter, pri čemu su smrtno stradala četiri strana vojnika, prenijeli su službeni izvori, podsjetivši kako su u zadnja četiri dana u napadima u Afganistanu ubijena 23 pripadnika međunarodnih vojnih snaga.

"Četiri NATO-ova vojnika smrtno su stradala u zrakoplovnoj nesreći kad su talibani na njih otvorili vatru u pokrajini Helmandu", izvijestio je NATO-ov glasnogovornik. Državljanstvo vojnika nije objavljeno.

Talibanski glasnogovornik Jusuf Ahmadi izvijestio je kako talibani preuzimaju odgovornost za napad na helikopter. "Srušili smo ga raketom u području Sangina", rekao je Ahmadi. I glasnogovornik Helmanda za France presse je potvrdio da je helikopter srušen u Sanginu. U tome je području razmješteno najviše britanskih trupa koje su ondje vojno vrlo aktivne.

Vezane vijesti

Srbija koči BiH na putu u NATO?

Srbija koči BiH na putu u NATO?

Iako su prije nekoliko mjeseci dogovorili knjiženje vojne imovine, vladajuća šestorka nije realizirala dogovor u Parlamentu BiH. Postavlja se pitanje… Više

Komentari

registracija
23/8/09

xaron, 09.06.10. 20:25

Ovaj helikopter je najvjerojatnije srusen americkom
raketo STING koje su Ameri besplatno dijelili talibanima za obaranje Sovjetskih letilica.
Ukoliko talibani raspolazu sa vecom kolicinom tih
raketa, to ce znaciti kraj Americkih operacija u Afganistanu, kao sto je znacilo i kraj Sovjetskih.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika