12.06.2010. / 19:42

Autor: Hina

Deseci tisuća ljudi prosvjeduju protiv Berlusconijevih mjera štednje

Plan predviđa zamrzavanje plaća direktora i menadžera javnih poduzeća, smanjenje proračuna ministarstava od 10 posto, veliko sudjelovanje lokalne uprave u štednji te jačanje borbe protiv porezne prijevare

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiViše desetaka tisuća zaposlenika javnog sektora - 100.000 po podacima organizatora - prosvjedovalo je u subotu u Rimu protiv mjera štednje vlade Silvija Berlusconija, na poziv najvećeg talijanskog sindikata CGIL-a.

Velik broj prosvjednika nosio je oko vrata crveni šal s natpisom: "Sve na naša leđa". Povorka je prošla kroz povijesno središte Rima, od Trga Republike do Narodnog trga.

Plan štednje je "nepravedan jer uvijek plaćaju isti", rekao je glavni tajnik sindikalne konfederacije Guglielmo Epifani. Taj plan "pogađa samo neke i ne potiče gospodarstvo, ulaganja, a pogotovo zapošljavanje mladih", dodao je, izrazivši usto žaljenje što "ne donosi nikakvu reformu".

CGIL koji je lijevo orijentiran i ima oko 5 milijuna članova, pozvao je 25. lipnja na opći štrajk zbog plana štednje vrijednog 24,9 milijarda eura za 2011. i 2012. koji je 25. svibnja objavila vlada Silvia Berlusconija kako bi sanirala javne financije u zemlji i umirila tržišta.

Taj plan predviđa zamrzavanje plaća direktora i menadžera javnih poduzeća, smanjenje proračuna ministarstava od 10 posto, veliko sudjelovanje lokalne uprave u štednji te jačanje borbe protiv porezne prijevare.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika