13.06.2010. / 18:30

Autor: Hina

15 mrtvih i otmica u napadu na iračku središnju banku u Bagdadu

"Vojnici i policajci su u dva navrata pokušali ući u zgradu, ali su ih u tome spriječila dvojica samoubojica koji su aktivirali svoj pojas s eksplozivom", dodao je dužnosnik, istaknuvši da su sigurnosne snage okružile banku

Gusti dim uzdiže se iznad centra Bagdada (Foto: Reuters)Gusti dim uzdiže se iznad centra Bagdada (Foto: Reuters)Napadači u vojnim odorama i s prslucima punim eksploziva upali su u nedjelju u zgradu središnje banke u Bagdadu, pri čemu su ubili petnaest osoba, a zaposlenike su oteli, javili su izvori u snagama sigurnosti.

Ovo je prvi napad takvih razmjera na središnju banku.

Naoružani muškarci, čiji broj nije poznat, zauzeli su u nedjelju poslijepodne zgradu u Rašidovoj ulici u središtu iračke prijestolnice, a vojska i policija su potpuno zapriječile pristup toj četvrti koju nadlijeću vojni helikopteri.

Najmanje je 15 osoba poginulo, a 43 su ranjene, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

"Zasad nije jasno je li riječ o razbojstvu", rekao je za agenciju France Presse Kasem Ata, glasnogovornik vojnog zapovjedništva u Bagdadu. Pobunjenici napadima na banke financiraju svoje operacije.

Izvor u vojnom zapovjedništvu u Bagdadu potvrdio je otmicu, ali nije naveo broj otetih osoba.

"Vojnici i policajci su u dva navrata pokušali ući u zgradu, ali su ih u tome spriječila dvojica samoubojica koji su aktivirali svoj pojas s eksplozivom", dodao je dužnosnik, istaknuvši da su sigurnosne snage okružile banku.

Napad se događa dan uoči početka rada drugog saziva iračkog parlamenta od američke invazije 2003. godine.

Parlament treba izabrati svog predsjednika, dvoje njegovih zamjenika i novog predsjednika Republike koji će pak imenovati predsjednika najvećeg bloka u parlamentu zadužena za sastavljanje nove vlade.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika