14.06.2010. / 10:41

Autor: Nacionalova redakcija

Blagaić nezadovoljan ministricom: 'Dropulić je kao lisica koja čuva kokošinjac'

„Ministrica je istodobno na čelu ureda za uklanjanje prepreka za ulaganje, a to je kao da lisica čuva kokošinjac“, rekao je Blagaić dodajući kako sumnja da ministrica u grupi Profectus vidi konkurenciju.

Ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović DropulićMinistrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović DropulićČelnik Profectus grupe Vincenco Blagaić, koja je uložila 1,5 milijuna eura u projekt izgradnje luksuznog turističkog naselja u uvali Sestrice na dubrovačkom primorju, optužio je ministricu Marinu Matuolović Dropulić za sabotiranje projekta Hrvatski san.

Naime, planiranih početnih 45 hektara ministrica je spustila na 30, čime projekt prema tvrdnji Blagaića prestaje biti rentabilan piše Business.hr.

„Pokušali smo razgovarati s ministricom, ali ona nas već godinu dana izbjegava. Ona je jednostavno prekrižila tih 15 hektara koji su nam potrebni da bi projekt bio isplativ“, kazao je Blagaić dodajući kako je ministrica Profectusu uvjetovala pristanak na smanjenje površine ako uopće želi realizirati projekt.

„Ministrica je istodobno na čelu ureda za uklanjanje prepreka za ulaganje, a to je kao da lisica čuva kokošinjac“, rekao je Blagaić dodajući kako sumnja da ministrica u grupi Profectus vidi konkurenciju. Projekt Hrvatski san zamišljen je kao mali grad. U prvoj bi se fazi trebali graditi hoteli i 50-ak vila sa pet, šest i sedam zvjezdica, marina sa 400 vezova za megajahte, mali aerodrom, golf igralište s pripadajućim vilama, 350 apartmana, šetališta...

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

registracija
14/6/10

test, 14.06.10. 11:56

hahaha Blagajić je strašan pravi Hrvatski menadžer...još pamtim projekt Čiovo svemirski grad i onu Photoshop kreaciju...pa zar opet. Kupio je zemlju oko Dubrovnika za koju je znao da nije građevinska za 3 eura po kvadratu i sad lažima o ulaganju želi zaraditi 100 puta više...I ja želim kupiti oranicu za 3 eura kvadrat da mi je ministrica pretvori u 300 eura kvadrat kad je proglasi građevinskom

Ministrice ,dajte mu dozvolu ali ako u roku od 5 godina ne bude sve kako su napisali u projektu neka mu država zapljeni sve ,neka im se odmah zabrani prebacivanje i rasprodaja projekta
Država ima pravo prvootkupa a ako traže 100 puta veću cijenu revidirajte porezne obaveze ipak je ovo prevara


"Hrvatski san zamišljen je kao mali grad. U prvoj bi se fazi trebali graditi hoteli i 50-ak vila sa pet, šest i sedam zvjezdica, marina sa 400 vezova za megajahte, mali aerodrom, golf igralište s pripadajućim vilama, 350 apartmana, šetališta..."
Divnoooo je......


registracija
26/7/09

odredjen, 14.06.10. 12:09

koji je to biser taj blagajic... nije mi jasno kak ga jos nitko nije skuzio, od ovih nasih super-pravosudnih organa!? Tako mlad, a tako iskvaren i podao!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika