Objavljeno u Nacionalu br. 761, 2010-06-15

Autor: Marko Biočina

KINESKA TURNEJA MINISTRA TURIZMA:

Damir Bajs u Pekingu lobirao za uvrštenje Hrvatske u kineske turističke aranžmane

DAMIR BAJS (lijevo), u razgovoru s dekanom pekinškog sveučilišta Zou Tongqianom
i hrvatskim veleposlanikom u
Narodnoj Republici
Kini Antom
SimonićemDAMIR BAJS (lijevo), u razgovoru s dekanom pekinškog sveučilišta Zou Tongqianom i hrvatskim veleposlanikom u Narodnoj Republici Kini Antom SimonićemMinistra turizma Damir Bajs prošlog je tjedna boravio u Kini, državi koja bi prema njegovim planovima tijekom idućih nekoliko godina trebala postati jedno od glavnih tržišta za hrvatski turizam. Bajs je posjetio Peking i Šangaj, te se tamo susreo s čelnim ljudima kineske turističke zajednice, koja je svojevrsni pandan ministarstva turizma.

Bajs je organizirao i susrete predstavnika hrvatskih turističkih agencija s agencijama iz Kine, a kaže kako je uvjeren da će u sljedećih nekoliko godina broj kineskih turista u Hrvatskoj biti udeseterostručen, odnosno kako će Hrvatsku vrlo skoro posjećivati i do 100 tisuća Kineza godišnje: "Kina je trenutno 4 svjetska država po potrošnji u turizmu, a broj njihovih građana koji putuju u inozemstvo raste po stopi od 10 posto godišnje. Naš cilj je da nas što više tamošnjih agencija uvrsti u svoje ponude i aranžmane u Europi. Nakon viđenog u Kini mogu reći kako tamo postoji znatan interes za Hrvatsku, dapače neke agencije su od nas tražile i pravo ekskluziviteta.

Prvi plodovi toga bit će vidljivi već ove godine jer će nas neke agencije odmah uvrstiti u svoje kataloge. Naša velika prednost je to što smo ukinuli vize za kineske turiste i na taj način je tamošnjim orgnaizatorim puno lakše našu zemlju uvrstiti u plan puta. Naime, mi moramo shvatiti da Kinezi posjećuju Europu, žele obići što više zemalja u što kraćem vremenu i tu Hrvatska mora naći svoje mjesto. Dakle, turistička orijentacija prema Kini je regionalna priča i mi ćemo se u nju probati uklopiti zajedno sa susjedima. Primjer toga je i činjenica da smo ovaj put organizirali zajedno sa Slovencima i tako prepolovili troškove".

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika