15.06.2010. / 11:36

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Video: Američki 'Rambo' u lovu na Bin Ladena uhićen u Pakistanu

Gary Brooks Faulkner rekao je vlastima da se uputio u afganistansku pokrajinu Nuristan s "namjerom da odreže glavu Osami bin Ladenu i njegovim pomoćnicima, njih četvorici, koji predstavljaju stalnu prijetnju Americi".

Foto: ilustracija (Foto: Wordpress)Foto: ilustracija (Foto: Wordpress)Pakistanska policija uhitila je američkog državljanina u pokušaju ilegalnog prelaska u Afganistan, kamo se uputio kako bi u samostalnoj akciji ubio neuhvatljivog vođu terorističke skupine Al-Kaide Osamu bin Ladena, javljaju svjetski mediji.

Gary Brooks Faulkner rekao je vlastima da se uputio u afganistansku pokrajinu Nuristan s "namjerom da odreže glavu Osami bin Ladenu i njegovim pomoćnicima, njih četvorici, koji predstavljaju stalnu prijetnju Americi", piše Dawn, najtiražniji pakistanski dnevnik na engleskom jeziku.

Policija je Faulkneru oduzela bodež, pištolj i naočale za noćno promatranje. Faulkner nije ni na koji način povezan s američkim oružanim snagama, dodala je policija.

Amerikanac je stigao u pakistanski okrug Šitral, smješten 270 kilometara sjeverno od Islamabada, početkom lipnja, a iz hotela je nestao u nedjelju. Policija ga je otkrila nakon 10-satne potrage.

Zatočenik je premješten u Pešavar radi daljnjeg ispitivanja u vezi s pokušajem ilegalnog prijelaza granice.

Misija ovog poludjelog Amerikanca uvelike podsjeća na zaplet trećeg dijela popularnog serijala 'Rambo', snimljenog 1988. Ovaj se film odvija upravo u Afganistanu, gdje se istoimeni junak bori protiv tamošnjih sovjetskih okupatora, a na strani lokalnog življa. Rambo iz 21. stoljeća ima neke druge prioritete.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 15.06.10. 11:51

bokte mazo koji debil kako preu mozak ti ameri strašno


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika