21.06.2010. / 15:44

Autor: Hina

UN: Broj ovisnika o opijumu i heroinu u Afganistanu porastao 75 posto

Afganistan proizvodi gotovo sve prirodne opijate. Uzgoj maka je pao u posljednje dvije godine, ali je proizvodnja narkotika ostala gotovo jednaka. Zemlja je također vodeći proizvođač hašiša koji uzima većina afganistanskih uživatelja droge.

Broj ovisnika o opijumu i heroinu u Afganistanu porastao je 75 posto u posljednjih pet godina, dok je ukupan boj uživatelja ilegalnih droga dostigao milijun, objavljeno je u UN-ovom izvješću.

U Afganistanu ima najmanje 350.000 ovisnika o heroinu i opijumu, navodi UN-ov Ured za drogu i zločin u svom izvješću o zlouporabi droge za 2010.

"Tijekom posljednjih pet godina u Afganistanu je broj redovnih uživatelja opijuma skočio 53 posto, sa 150.000 na 230.000", stoji u izvješću."Broj ovisnika o heroinu porastao je s 50.000 na 120.000, što je skok od 140 posto".

Afganistan proizvodi gotovo sve prirodne opijate. Uzgoj maka je pao u posljednje dvije godine, ali je proizvodnja narkotika ostala gotovo jednaka.

Zemlja je također vodeći proizvođač hašiša koji uzima većina afganistanskih uživatelja droge.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika