22.06.2010. / 11:38

Autor: Hina

NATO stao iza svoga zapovjednika unatoč "nesretnom" intervjuu Rolling Stoneu

U utorak ujutro McChrystal se ispričao za intervju. "Bila je to greška proizašla iz progrešne procjene koja se nikada nije trebala dogoditi", rekao je

Stanley McChrystal (Foto: Reuters)Stanley McChrystal (Foto: Reuters)NATO je stao iza svoga zapovjednika u Afganistanu, američkog generala Stanleyja McChrystala, unatoč njegova "nesretna" intervjua glazbenom časopisu Rolling Stoneu u kojem je navodno iskritizirao najviše američke dužnosnike.

"Članak u Rolling Stoneu je stvarno nesretan, ali je ipak je to samo članak. Mi smo usred rata, a glavni tajnik ima potpuno povjerenje u generala McChrystala kao zapovjednika i njegovo strategiju", rekao je u priopćenju glasnogovornik NATO-a u utorak.

McChrystalov intervju Rolling Stoneu treba izaći ovoga tjedna, ali su njegovi dijelovi već procurili u washingtonskim medijima. U njima se navodi da je McChrystal izravno kritizirao američkog potpredsjednika Joea Bidena, posebnog američkog izaslanika za Afganistan Richarda Holbrookea i američkog veleposlanika u toj zemlji Karla Eikenberryja.

U utorak ujutro McChrystal se ispričao za intervju. "Bila je to greška proizašla iz progrešne procjene koja se nikada nije trebala dogoditi", rekao je.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika