23.06.2010. / 10:46

Autor: Hina

Umrla medicinska sestra sa slavne fotografije Dana pobjede na Times Squareu

Na fotografiji koju je snimio Alfred Eisenstaedt uhvaćen je epski trenutak američke povijesti i postala je vjerojatno najpoznatija i najreproduciranija fotografija proslave završetka Drugog svjetskog rata.

Slavna fotografija Alfreda Eisenstaedta (Foto: Wikipedia)Slavna fotografija Alfreda Eisenstaedta (Foto: Wikipedia)Edith Shain, medicinska sestra koju ljubi američki mornar na slavnoj crno-bijeloj fotografiji proslave Dana pobjede na Times Squareu u New Yorku, umrla je u Los Angelesu u 91. godini, objavila je njezina obitelj.

Fotografiju je snimio Alfred Eisenstaedt i objavljena je u časopisu Life. Na njoj je uhvaćen epski trenutak američke povijesti i postala je vjerojatno najpoznatija i najreproduciranija fotografija proslave završetka Drugog svjetskog rata.

Identitet sestre s fotografije nije bio poznat sve do kraja 70-ih godina kada se Shain sama pismom javila Eisenstaedtu i dokazala da se ona nalazi na fotografiji snimljenoj 14. kolovoza u New Yorku.

Časopis Life pokušao je pronaći i mornara s fotografije, ali u tome nikada nije uspio.

Vezane vijesti

Postanite polaznik fotoseminara Fotosofia 7

Postanite polaznik fotoseminara Fotosofia 7

Otvoren je natječaj za 15 seminarista sedmog izdanja Fotosofije, besplatnog sedmodnevnog fotoseminara pod stručnim vodstvom Damira Hoyke. Fotosofia 7… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika