26.06.2010. / 10:23

Autor: Hina

Cameron najavio: Britanske snage odlaze iz Afganistana kroz pet godina

"Ne možemo tamo ostati još daljnjih pet godina, već smo sada tamo devet godina", rekao je novinarima na marginama summita G20

David CameronDavid CameronBritanski premijer David Cameron rekao je u petak da želi da se britanske snage povuku iz Afganistana kroz pet godina.

Upitan hoće li se vojnici vratiti do sljedećih parlamentarnih izbora 2015., Cameron je rekao: "Želim da se to dogodi".

Ipak nije precizirao koji bi bio točan datum povratka. "Ne želim fiksirati točan kalendar", rekao je.

"Ne možemo tamo ostati još daljnjih pet godina, već smo sada tamo devet godina", rekao je novinarima na marginama summita G20.

"Postoji jedna stvar koja je sigurna: Velika Britanija morat će sačuvati dugoročne odnose s Afganistanom, posebno pomagati u formiranju njihove vojske i njihovog civilnog društva, dugo nakon što većina stranih snaga napusti zemlju".

Sa 10.000 vojnika razmještenih u Afganistanu, Velika Britanija po veličini je drugi kontingent međunarodnih snaga u toj zemlji, nakon SAD-a.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

registracija
30/5/10

Heli, 26.06.10. 16:56

Ako zelite dugorocne odnose sa Afganistanom, bolje je da se povucete odmah.Njihovo civilno drustvo je njihova stvar. Sta mislite da oni dodju u Englesku i da vama pocnu nametati svoja gledanja na civilno drusvo..Neka svako zivi u civilnom drusvu kakvo njemu odgovara.Ako zele biti u maraku, pustite ih nek uzivaju na svoj nacin.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika