27.06.2010. / 22:13

Autor: Nacionalova redakcija , Deutsche Welle

Silajdžić: Napad u Bugojnu, napad je na ustavni poredak u BiH

Televizija Federacije BiH (FTV) navodi kako postoje informacije da su svi koji su tijekom jutra privedeni na ispitivanje povezani s radikalnim vehabijskim organizacijama

Haris SilajdžićHaris SilajdžićPredsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić osudio je napad eksplozivnim sredstvima na Policijsku stanicu u Bugojnu te obitelji poginulog policajca Tarika Ljubuškića uputio izraze saučešća. Osudi napada pridružile su se i brojne političke stranke u BiH.

Silajdžić je izjavio kako ovakvi napadi predstavljaju ne samo prijetnju po sigurnost građana koji su im direktno izloženi već su i direktan napad na sigurnost, ustavni poredak i međunarodni položaj cijele Bosne i Hercegovine i svih njenih građana.

On smatra da postojanje individua i grupacija koje djeluju na ovakav način može ozbiljno ugroziti integraciju Bosne i Hercegovine u euroatlanske strukture te da pothranjuje snage koje blokiraju te integracije. Zbog toga je, naglašava, "neophodno da se djelovanje tih osoba i grupacija u potpunosti iskorijeni iz našeg društva".

Podsjetimo, rano jutros muškarac, za kojeg je poslije utvrđeno da se zove Haris ČAušević, aktivirao je automobil-bombu ispred zgrade policije u Bugojnom. Pri tome je od posljedica ranjavanja preminuo jedan policajac, dok je policajka s teškim ozlijedama prevezena u bolnicu u Sarajevo.

Policijski izvori u Bugojnu potvrdili su kako je Čaušević, navodno priznao odgovornost. Po riječima ministra unutarnjih poslova SBK-a Sedžada Milanovića, Čaušević je već ranije poznat policiji. Navodno je držao predavanja u jednoj lokalnoj džamji, a poznato je da je prijetio lideru stranke SDA Sulejmanu Tihiću.

Televizija Federacije BiH (FTV) navodi kako postoje informacije da su svi koji su tijekom jutra privedeni na ispitivanje povezani s radikalnim vehabijskim organizacijama. Podsjetimo, radi se o najmanje četiri osobe.

Deutsche Welle

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

registracija
30/5/10

Heli, 28.06.10. 05:23

Uvijek sam smatrao da su Vehabije najveca opasnost za Bosnu a posebno za Bosnjake. Njihovo omasovljavanje dovest ce do sukoba Basnjaka sa Bosnjacima.Oni su protiovnici Islama kakav se prakticira u Bosni.

Cim prije treba napraviti izmjenu Krivicnog zakona i ove fanatike izolovati iz drustva.
Treba vidjeti ko njih finansira, odlakle im novac?


registracija
25/12/09

trta333, 28.06.10. 07:12

E sada se mora platiti račun za pare koje je dala Saudi Arabija.Kada su slali donacacije i podizali džamije svi ste se slikali i bili oduševljeni.Oni uz pare i džamije uvezli i vehabizam,koji se na pare ,vrlo brzo primi kod siromašnog naroda .Sada se dijete rodilo i treba ga ljuljati.Nema više iskorijenjavanja i sprečavanja vehabizma,kako kaže silajdžić,jer se ne može prekinuti veza sa Saudi Arabijom.Zato je to prazna priča.A vehabisti to isto znaju i oslili se tako da im niko ne može ništa.Strvaraju svoja naselja,uvode svoje zakone i pravila ponašanja i stvaraju sistem paralelan državi.U njihova naselja bosanska policija ne sme ni da udje.Oni su država u državi.Zato silajdžiću ne lupaj,nego napravi plan,obezbedi pare i formiraj snage, pa razbi te vehabiste.E onda će ovi iz Saudi Arabije razbiti tebe.I sve tako u krug.


registracija
10/1/10

crnogorac, 28.06.10. 16:11

Ovo je tek pocetak, vidjece te sta sve slijedi............


registracija
28/6/10

anaangelacuric, 28.06.10. 16:33

Doveo ih sveti Alija i sada im se to obija o glavu !!! Nažalost nastradat ćemo i mi !!!
A ti Silajdžiću idi u rodno mjesto jer znao si ti kao i drugi u bošnjačkom vrhu da su oni prisutni i u vrijeme rata si okretao glavu kada su ubijali i masakrirali "križare", a sada glumiš iznenađenje i zgražanje !!! Fuj!!!
Hajde objasni sada obitelji poginulog policajca da su to branitelji islama koje ste ti, Alija i njemu slični doveli u Bosnu i Hercegovinu !!! Samo me zanima da li si spreman prihvatiti odgovornost za to što si učinio?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika