28.06.2010. / 16:19

Autor: Hina

Uhićeni pripadnici kinesko-talijanske mreže koji su oprali 2,7 milijarde eura

U mrežu je bila uključena i financijska ustanova sa sjedištem u San Marinu, državici koja je u zadnje četiri godine oprala spomenuti novac. Odnosi Italije i San Marina zadnjih su mjeseci izrazito napeti jer Italija nudi amnestiju za povrat neprijavljenog novca pohranjenog u poreznim utočištima.

Talijanska policija uhitila je 24 osobe, uglavnom Kineza, u sklopu velike istrage vezane uz pranje 2,7 milijarda eura utrženih utajom poreza, krivotvorenjem, prostitucijom te krađom.

Oko tisuću agenata sudjelovalo je u operaciji od Pijemonta i Lombardije na sjeveru, preko Toskane i Lazija, do Sicilije i Kampanije na jugu Italije, koji su u snažnom stisku mafije.

Zaplijenjeno je sedam tvrtaka, 181 zgrada, 300 bankovnih računa i 166 luksuznih vozila, objavila je policija. Uhićeno je 17 Kineza i sedam Talijana uključenih u pranje novca kroz mrežu agencija za prebacivanje novca.

U mrežu je bila uključena i financijska ustanova sa sjedištem u San Marinu, državici koja je u zadnje četiri godine oprala spomenuti novac.

Odnosi Italije i San Marina zadnjih su mjeseci izrazito napeti jer Italija nudi amnestiju za povrat neprijavljenog novca pohranjenog u poreznim utočištima.

San Marino optužuje Italiju da mu nameće embargo na bankovni sustav i sprječava provedbu sporazuma kojim bi se ta državica uklonila s crne liste poreznih utočišta.

Vezane vijesti

Berlusconi je mafiji plaćao zaštitu

Berlusconi je mafiji plaćao zaštitu

Nekadašnji talijanski premijer Silvio Berlusconi sedamdesetih je plaćao velike iznose sicilijanskoj mafiji koja je njega i njegovu obitelj štitila od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika