01.07.2010. / 10:20

Autor: Hina , Andrea Belin

Meryl Streep će glumiti Margaret Thatcher

Radnja filma u britanskoj produkciji smještena je u 1982. godinu, dva tjedna uoči Faklandskog rata, kada se nepopularna "čelična lady" borila za spas vlastita položaja

Meryl Streep Meryl Streep Američka glumica Meryl Streep pregovara s producentima o prihvaćanju uloge bivše britanske premijerke u filmu "Thatcher" koji će režirati kazališna redateljica Phyllida Lloyd.

Radnja filma u britanskoj produkciji smještena je u 1982. godinu, dva tjedna uoči Faklandskog rata, kada se nepopularna "čelična lady" borila za spas vlastita položaja.

Dvoipolmjesečni rat s Argentinom bio je prekretnica za političku karijeru Margaret Thatcher, kojoj je nakon vojne pobjede porastao ugled te je osvojila i drugi premijerski mandat.

Producent filma je Damien Jones, a supruga Denisa Thatchera u filmu će glumiti Jim Broadbent. Phyllida Lloyd je kazališna redateljica poznata po režiranju opera, koja je sa Streep surađivala u filmskoj adaptaciji mjuzikla "Mamma Mia!". Film je 2008. zaradio više od 600 milijuna dolara.

Vezane vijesti

Dementna starica zavadila Britaniju

Dementna starica zavadila Britaniju

Malo koja osoba iz britanske povijesti može izazvati takvu galamu i kaos koji ovih dana vladaju Britanijom, čak i kad se pojavi tek kao glavni lik u… Više

Komentari

registracija
1/7/10

FRANCETIC, 01.07.10. 10:49

JOS JEDAN FILM STO NECU GLEDATI.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika