01.07.2010. / 23:11

Autor: Ana Smrečki

Godinu dana premijerke Kosor: Odradit ću mandat do kraja, o ostavci ne razmišljam

Draže joj je da ju zovu Jadre, a ne Jaca. Ipak, zaključuje da nije zlopamtilo, što smatra svojim darom i vrlinom

'Da će biti ovako teško, to nisam mislila, problemi su se mogli riješiti i prije', poručuje Kosor'Da će biti ovako teško, to nisam mislila, problemi su se mogli riješiti i prije', poručuje KosorGodinu dana od preuzimanja užarene fotelje u Banskim dvorima premijerka Kosor ustrajnija je nego ikada. Priznaje da ni u snu nije mogla sanjati da će stanje u državi biti toliko loše nakon odlaska bivšeg premijera Sanadera. Iako poručuje da nema nikakve koristi od toga da se gleda u prošlost, naglašava da prije godinu dana nije 'otvarala ormare s leševima', poručujući da su se oni pojavili sami.

Ističe da se nema se namjeru stalno baviti odlaskom bivšeg premijera Sanadera, ali danas joj je ipak malo jasnije koji su bili njegovi razlozi za napuštanjem čelnih političkih funkcija u državi. Detalje ne otkriva ni danas, ali je ipak obećala da će o svojim saznanjima progovoriti jednom drugom prilikom.

'Najlakše je dići sidro'

«Da će biti ovako teško, to nisam mislila, jer su polako ali sigurno počeli isplivavati problemi, koji su se mogli i morali riješiti i prije. Nema nikakve koristi od toga da se sad okrećemo unazad, ali ono u što sam uvjerena i što mi govori iskustvo ove godine dana, jest ne odustajati kad je najteže. Najlakše je dići sidro», poručila je premijerka za Novu TV.

Iako ne uživa veliku podršku javnosti, nakon ukidanja prve stope kriznog poreza, Kosor otkriva da su uvođenje nameta, te povećanje PDV noćna mora za svakog premijera. Od kada je preuzela premijersku ulogu kaže da nema vremena za privatni život. Ipak priznaje da je puno toga naučila, te da je postala ponizna.

Zbunjena po pitanju političke odgovornosti

Odgovarajući na pitanja o spornim političkim odlukama koje je kao potpredsjednica Vlade često potpisivala, Kosor je zbunjeno poručila da se ne osjeća odgovorna, naglasivši da je to danas potpuno nevažno. Govoreći o raspisivanju referenduma o izmjenama Zakona o radu, još se jednom zapitala jesu li građani uopće znali što su ispunjavali.

Ipak, smatra da građani nisu davali potpise protiv nje, već da su zastupali referendumsko pitanje. Budući da se u pojedinim medijima pojavila teza da je riječ o dosad neviđenom buntu u Hrvatskoj, Kosor je to demantirala, podsjetivši na svibanjske prosvjede koji su u Hrvatskoj potpuno podbacili.

Borba do posljednjeg daha

Referendum o izmjenama Zakona o radu provest će se čim sindikati dostave potpise, koji se prvo moraju provjeriti, a potom i usvojiti u Saboru, poručuje Kosor. Hoće li se procedura provesti prema starom ili novom Ustavu, odlučit će Sabor. Poručuje i da će započeti mandat odraditi do kraja, a o ostavci uopće ne razmišlja, pa čak i ako prođe referendum za izmjene Zakona o radu.

«Vladu ću voditi do kraja mandata i provest ću program gospodarskog oporavka. Razmišljam o tome kako što bolje obaviti svoj posao. Nije vrijeme za bjegove, vrijeme je za hrabre i odlučne poteze», poručuje Kosor. Draže joj je da ju zovu Jadre, a ne Jaca. Ipak, zaključuje da nije zlopamtilo, što smatra svojim darom i vrlinom.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 02.07.10. 03:09

nezna se sluziti kompjuterom, nezna strane jezike, zivi u stanu koji je od drzave kupila za 15% stvarne vrijednosti, na poziciju premijerke stavio ju je lopov Sanader jer mu je bila osoba od najveceg povjerenja. Prije 5 godina cak i uz pomoc HDZa jedva je skupila 15% glasova za predsjednicu, cak je i onaj sarlatan Boris Mrsic skoro dobio vise glasova od nje. To je nasa premijerka. Premijerka se zove Jadranka Kosor, djevojacki Vlaisavljevic (cisto hrvatsko prezime), postoji ozbiljna sumlja da nije bila krstena u katolickoj crkvi kada se rodila. Postoji ozbijna sumlja da nikada nije zavrsila pravni faks. Poznata je po izjavama da ce praviti krompir salatu od politike, ili da je grijesila u pover pointu, . Za jacu je Geroge Bush genij, Sarah Palin je tu negdje.


registracija
30/6/10

petrus7, 02.07.10. 13:36

@ankicascreiber svaka čast. Potpisujem sve. Ujak joj je srpski časnik koji živi u beogradu i on ju je odhranio. Neka crkne što prije kad već neda izbore. To joj od srca želim.


registracija
11/1/10

fluid, 03.07.10. 12:03

Samo je dokazala već notornu činjenicu da HDZ nije stranka koja išta zna ili razumije.Osim čistog lopovluka.I to je zato interesna skupina organiziranih kriminalaca na najbrutalniji i najperfidniji način.I o takvima postoji odredba zakona koja govori kakav tretman HDZ-ovci zaslužuju.(nepoznam one koje bih amnestirao od odgovornosti.Nažalost).Kod njih stvarno živi uvjerenje,a po njemu i žive i funkcioniraju,da trebaju svi biti što bliže vlasti i novcu.Jer ako nisi ti bit će netko drugi.Kužim logiku ali ona je iz sfere lopovluka a nikako pokazatelj funkcioniranja pravne države.Dakle ako je od početka sve tako postavljeno,rezultati stanje države Hrvatske niti nemogu biti bolji nego što jesu.!


registracija
16/6/10

medmed, 05.07.10. 14:27

ankica,fluid i petrus su govna iz mješanoga braka i opterećeni svojim nehrvatstvom i svojim nedomoljubljem i svojom ispunjenošću mržnjom i govnima laju nekontrolirano, kaže glupančić fluid HDZ nije stranka koja išta zna, a fluidu koji izlaziš iz bubrega , a dok ti je taj isti HDZ stvarao državu koja će te hraniti onda je znao , a govno srbijansko, kao što je i šrajberica čiji je otac cijeli život proveo u društvu udbaša i četnika izbacuje iz sebe gluposti i to rafalno


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika