07.07.2010. / 09:49

Autor: Hina

Klaus imenuje novu češku vladu na čelu s Petrom Nečasom 13. srpnja

Nečasova Građanska demokratska stranka i još dvije stranke - konzervativna TOP 09 i stranka centra Javni poslovi - planiraju zauzdati proračunski deficit i napraviti velike promjene u mirovinskom i zdravstvenom sektoru

Vaclav Klaus i Petr NečasVaclav Klaus i Petr NečasČeški predsjednik Vaclav Klaus imenovat će novu vladu desnog centra na čelu s premijerom Petrom Nečasom 13. srpnja, objavljeno je na predsjednikovoj internetskoj stranici.

Nečasova Građanska demokratska stranka i još dvije stranke - konzervativna TOP 09 i stranka centra Javni poslovi - planiraju zauzdati proračunski deficit i napraviti velike promjene u mirovinskom i zdravstvenom sektoru nakon osvajanja većine na izborima u svibnju.

Češka socijaldemokratska stranka osvojila je najviše mjesta, 56 od ukupno 200, na izborima za donji dom parlamenta, ali je ukupnu pobjedu odnio desni centar na čelu s vladajućom Građanskom demokratskom strankom koja je osvojila 53 mjesta u parlamentu. TOP 09 je osvojio 41 mjesto, a Javni poslovi 24.

Petr Nečas (45) je po struci fizičar, član je Građanskih demokrata od 1991. godine.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika